PERRO


Minitiimin Cruizn On Cloud Nine eli Perro syntyi Panun siskon Neppari-emon kolmilapsiseen shelttipentueeseen Kajaanissa marraskuun 2. päivänä 2012. Perrolla on kaksi sisarta: shelttikaunottaret Noomi, joka asuu Kajaanissa synnyinkodissaan ja Isla, joka asuu Kuopiossa.

En ollut ajatellut ottaa kolmatta shelttiä lainkaan, vaan olin ihan tyytyväinen kahden shelttijannun laumaan. Aikanaan kuitenkin Panua noutaessa, tuumailin, että Nepparilta voisi sitten joskus ottaa urospennun, jos sellainen sopiva syntyy. No sellainen syntyikin Nepparin viimeiseen pentueseen. Pienen shelttijannun naurava ja hauska olemus veti puoleensa niin kutsuvasti, että päätin kysyä kasvattaja Miinalta onko pennulle, joka silloin oli vielä ’Norris’, muita ottajia… Loppu onkin sitten pala P-poikien historiaa ja Perro kotiutui meille lumimyräkkäisenä tammikuun päivänä 2013.

Pyry ja Panu ihmettelivät, sanoisinko suu auki, uutta tulokasta. Pieni ja pörröinen sähikäinen oli kuin pingispallo pyöriessään ja pomppiessaan seinästä seinään, joten oli siinä shelttiherroilla ihmettelemistä. Tutustuminen ja sopeutuminen uuteen tulokkaaseen kävi shelttimäiseen tapaan kuitenkin nopeasti ja Perro solahti P-poikien laumaan joutuisasti ja sopuisasti. Mitä nyt Panu teki heti tiettäväksi kuka on pomo ja Pyrykin on yrittänyt parhaansa mukaan luovia härppivän pikkujannun kanssa. Lauman hierarkia on muotoutunut järjestyksessä Panu, Perro ja Pyry, tosin mammalla on se oma ja tärkein järjestys, eli ikäjärjestys Pyry, Panu ja Perro.

Perro on avoin, viksu ja todella eläväinen shelttijannu. Sen kanssa on harrastellaan toistaiseksi kotitokoa tavoitteena hallinta ja perustottelevaisuus. Perron on käynyt Active Dogin pentukurssin ja pentujatkokurssin ja se on ilmoitettu agilityyn valmistavalle kurssille. Siitä tulee toivottavasti isona agilitykoira ja vähän tokokoirakin.

Perro on myös erittäin ihmisrakas, koirasosiaalinen ja leikkisä sesse. Panu on sen idoli ja se seuraa enoshelttiään kuin hai laivaa metsälenkeillä. Perro on Persomus Maximus eli erittäin perso ruoalle ja se on helppo motivoitava kaikkeen tekemiseen niin ruoan kuin lelujenkin avulla.

Perrossa asuu reippaan ja meneväisen poikakoiran alla pieni ja herkkä sheltin sielu, joka painaa päänsä mamman olkapäälle, kun se on väsynyt ja sen ottaa syliin.

Perroa kutsutaan myös nimillä: Parru, PikkuPee, Perso, Pertsa, Pedro, Pello, Pempula, PikkuPrinssi, Perry…


Minitiimin Cruizn On Cloud Nine, PERRO
Syntymäaika: 2.11.2012
Väri: soopeli valkoisin merkein
Koko: n. 34,5 cm
Paino: n. 6 kg
Silmät: pentutarkastus 20.12.2012: ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia
6.2.2014: ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia
Lonkat: B/B
Kyynärät: 0/0
Polvet: 0/0
Kasvattaja: Miina Lukkari, Kajaani
Isä: FIN MVA EE MVA Helskon Kaleva
Emä: FIN MVA SE MVA Minitiimin Quest For Glory

Agility: mini3