PYRY


Paimenneidon Winter Poem eli Pyry syntyi Tiltu-emon nelilapsiseen shelttipentueeseen Kemissä maaliskuun 18. päivänä 2003. Pyryllä on yksi veli, Timpe ja kaksi sisarta Lilli ja Viivi.

Pyry tuli minulle pitkäaikaisen haaveilun jälkeen. Shetlanninlammaskoira rotuna on aina viehättänyt minua elegantin kauneuden sekä uskollisen ja tottelevaisen luonteensa puolesta. Pienessä paketissa on myös uskomaton määrä potentiaalia: sheltistä on moneen menoon ja sen kanssa voi harrastaa lajia kuin lajia, oman kiinnostuksen mukaan.

Pyry on utelias, ystävällinen ja erittäin vilkas sheltti. Nuoruusvuosien jälkeen, nyt kypsässä aikuisen koiran iässä, se on saanut viisautta ja hiukan varovaisuuttakin, eikä kuono ojossa ryntää heti uusiin tilanteisiin, -kuten se teki nuorukaisena. Nykyään Pyry on ensin tarkkailija, joka katsoo ennen kuin katuu. Se on kuitenkin erittäin leikkisä sheltti, joka viihtyy raisussa menossa ja kovassa vauhdissa. Pyry on myös hyvin hemmoteltu koira ja sen käyttäytymisessä on silloin tällöin raivostuttavia diivan elkeitä!

Pyry rakastaa haukkumista! Tarpeen tullen Pyryn luukuttamiseen tehoaa pieni suihke vettä kuonolle, sillä komentaminen tehoaa siihen suunnilleen kolmen sekunnin verran;)
Vilkkaana ja uteliaana tapauksena Pyry on valpas ja tarkkaavainen koira: se pitää autolla matkustamisesta, maisemien ja muiden koirien tiirailusta. Omaa mammaa se rakastaa yli kaiken, se tuntee jokaisen rutiinini ja osaa ennakoida tarkkaan milloin tehdään mitä ja milloin ollaan lähdössä. Usein se haistelee ulkoiluhousujani, ikään kuin se yrittäisi päätellä vaatteistani, että mihin ollaan menossa. Pyry on aina valmis toimintaan ja lähtöön: se onkin varsinainen partiopoika!

Rakkaalla lapsella on monta nimeä: Pyly, Lyly, Pyrkkä, Pyrtsi, Pyppänä, Pullonkorkki, Iso Poika ja Pieni Ruskea Rinkilä.

Pyry on pyörähtänyt näyttelykehässä muutaman kerran, mutta pienen kokonsa vuoksi siitä ei koskaan tullut mitään kehäkettua. Vaikka omistajan mielestä se on maailmaan söötein sheltti:)

Pyryn orastava agilityura katkesi helmikuussa 2006, 1,5 vuoden harjoittelun ja muutaman möllikisan jälkeen, oikean takajalan patellaluksaatioon. Kahden leikkauksen ja kuntouksen jälkeen se juoksee jälleen siinä missä muutkin, mutta Pyry ei koskaan palannut agikentille.

Pyry tokoili pitkään alokasluokassa mielenvirkistykseksi ja tottelevaisuusvireen ylläpitämiseksi! Se muistanee loppuikänsä hartaudella hiotut tottelevaisuusliikkeet.


Paimenneidon Winter Poem, PYRY

*18.3.2003 - ♰25.4.2016
Väri: soopeli
Koko: n. 34 cm
Paino: n. 5,5 kg
Silmät: 3.11.2005: ei HC-, PRA- tai RD-muutoksia, CEA vapaa
Cilia aberranta, tulkinnanvarainen
Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0
Polvet: 0/0
Kasvattaja: Päivi Aalto, Kemi
Isä: FIN & EST MVA Eastdale Space of Time
Emä: Smart Move Waltzingmatilda

näyttelyistä: ERI