lauantai 3. marraskuuta 2012

Tulosta parempi tokokoe

Kisailimme Panun kanssa OKKn tokokokeessa tänään sateisena lauantaina. Ensimmäinen avo-luokan tokokisa oli alkuvuodesta, jolloin ohjaajan kokovartalokipsi ja toilaileva ohjaus jätti trauman takaraivoon.

Tänään ei jännittänyt suuremmin?! Päätin ottaa kokeen puhtaasti tasonmittauksena ja muutenkin asennoitua rennosti ja hyväntuulisesti koiran kanssa tekemiseen. Minulla on kuitenkin aina suuri kynnys osallistua kilpailuihin ja jännittäminen on sietämätöntä.

Virittäydyimme Panun kanssa pitkillä aamu-unilla, aamiaisella ja sitten vielä pienellä lämmittelypyörähdyksellä Haukkiksen maisemissa ennen koetta. Panun vire olikin erinomaisen oivallinen ja itsekin onnistuin säilyttämään rentouden kokeen aikana.

Tässä läpileikkaus liikkeistä:
Paikalla makaaminen: 8, tuomarilta kehut rauhallisesta makuusta, tuplakäsky perusasentoon.
Seuraaminen: 9, väljyyttä.
Liikkeestä maahanmeno: 10, tämä on aina ollut ’varma’.
Luoksetulo: 5, läpijuoksu. Tätä on harjoiteltu ’paljon’, mutta ei näköjään riittävästi. Tein pysäytyksen käsimerkillä.
Liikkeestä seisominen: 0, meni maata. Tätäkin on harjoiteltu ’todella paljon’, mutta eipä vain onnistunut kokeessa.
Nouto: 6, loukutusta kapulalle mentäessä ja pieni nuohous maahan kapulan viereen, mutta toi sitten vauhdikkaasti. Tässä hyvä suunta loukutuksen pois hiomiseksi.
Kaket: 0, täh, mikä ’istu’? Hohhhoijaa, tämä liike on joskus ollut kuosissaan….tuomarikin kommentoi, että ihan kuin olisin latinaa puhunut ja koira ei ymmärtänyt sanaakaan käskytyksestä?
Este: 10, hienosti ja jouhevasti!
Kokonaisvaikutus: 9, tästä arviosta olin kaikista onnellisin J
Pojot 118/III tulos, sijoitus 4.

Kokeesta jäi hyvä fiilis ja olin Panuun todella tyytyväinen. Jatkamme fiilausta ja seuraava tasonmittaus onkin Torniossa muutaman viikon kuluttua J

2 kommenttia:

  1. Hienoja pisteitä sieltä on onnistuneista liikkeistä tullut. Pikkuisen lisää treeniä epäonnistuneisiin liikkeisiin ja reippaasti kohti seuraavaa koetta.

    VastaaPoista
  2. Niin Laura, hiottavaa riittää ja mietittävää vielä ohjaajankin koekäyttäytymisessä ja -käskytyksessä ;)

    Mutta eteenpäin mennään ja yritetään pitää jokapäiväisessä harjoittelussa sellainen kiva vire ja mukavan yhdessä tekemisen tuntu koiran kanssa :)

    VastaaPoista