perjantai 19. helmikuuta 2010

Lilli, -uusi agiystäväni:)

Mettovaaran Lilli Onervan kanssa olemme viime aikoina tutustelleet toisiimme agilityn merkeissä. (Tunnetaan toisemme siis hyvin jo ennestään, onhan Lilli meidän Pyryn sisko;-) Eilen sitten päästiin itse asiaan ja harkat meni enemmän kuin mukavasti:)Ohjaaja on tietysti aika ruosteessa, mutta shelttimimmi kulki kuin rasvattu salama senkin edestä. Lillin ohjaus on noin tempoa, rytmiä ja ajoitusta ajatellen vähän samantapaista kuin Panun ohjaaminen. – Kuumapäiseen Panu Pantteriin verrattuna Lilu on onneksi temperamentiltaan astetta rauhallisempi.

Lilli kilpaili viime kesänä muutaman kerran Niinan kanssa ja nyt Vuokko ystävällisesti antoi rakkaan ystävänsä lainakoiraksi allekirjoittanelle:) Kiitos vielä Vuokko! Vuokko on aikaisemmin tehnyt hienoa agilityharjoittelua Lillin kanssa, sillä Lilli osaa kaikki esteet, -erikoismaininta upeasta keppien osaamisesta ja varmuudesta. Kontaktien opettelu on sittemmin aloitettu uudestaan ja tavoitteena Lillillä on 2on2offit eli pysähtymiskontaktit.

Eilisissä harkoissa tehtiin ensin esteet 1-12 ja ensimmäisellä yrittämällä meni upeesti puomille saakka, jossa tuli ensin ohari, mutta mitäs me tytöt pienistä. Otettiin puomi huolella uudestaan ja pysähtymiskontaktin kanssa.

Käytännössä eka kiekalla menin seisomaan putken3 taakse vastaanottamaan Lilliä, joka epäröimättä kiisi kahden hypyn takaa putkeen. Siirryin hypylle4 ensin viemään hypyn yli ja samalla valssasin ja käänsin hypylle5 ja hypylle6, josta jatkettiin takaaleikkauksella putkeen7, Lilu irtosikin epäröimättä ja vauhdilla putkeen<3 Putkesta7 tuli hypylle8 hiukan suuri kaarto, mutta ei kovin paha (huom! ohjaaja olisi voinut ennakoida äänellään koiralle suuntaa aiemmin!!!!). Hypyt 9, 10 ja 11 ei ongelmia, kulki vauhdilla ja tarkasti.

Jätettiin harkka hautumaan ja siirryttiin radan sivulle källäilemään ja pyöriskelmään. Hallin toisella kentällä oli tokoryhmä, jonka liepeeseen siirryimme vaivihkaa. Palauttelin Lilulle mieleen naksutinta istu+naks+palkka, istu+naks+palkka, -hyvin näytti muistavan systeemin:) Sitten seuruutusta lämpimiksemme, tuijoteltiin toisiamme silmiin, naksuteltiin ja Lilu sai palkkaa ja kehuja hienosta kontaktista! Seuruupaikkakin oli aika ok, Lil tuppasi kuitenkin hiukan edistämään veljensä Pyryn tavoin;) Tehtiin lisäksi muutama 2on2off keinun alastulolla, naksun kanssa ja nami odottamassa muutaman metrin päässä. Jätin persolle shelttimimmille asian hautumaan haluttavasti, hää olis vielä tehny ja tehny, mutta lopetin muutamaan kertaan tarkoituksella intopiukeessa tilassa;-)

Sitten jälleen radalle harkan viimeisenä koirakkona. Rata sujui vauhdilla, tarkasti ja p-u-o-m-i-n kanssa virheettä, kunnes putki13 hypylle14 teki ohjaajalle tepposet! Muistutan tässä vielä itselleni; älä jätä koiraa selän taakse, älä kiirehdi ja hätiköi vaikka koira tulee lujaa, säilytä rauhallinen kontrolli ja kontakti koiraan. Muista äänenkäyttö!!!! Tässä näin, jotta muistaisin ensi kerralla;-)

Lisäksi hyppy16 kepeille17 aiheutti ajoituksen ja sijoittautumisen pähkäilyä. Mun täytyi malttaa odottaa, että Lilli tulee hypylle16 ja käskyttää kepit ja vasta sen jälkeen liikkua takaaleikkauksella eteenpäin. Täytyy vielä todeta, että meille sopii Lillin kanssa takaaleikkaukset, ennemmin kuin persjätöt. Lilli on Vuokon ohjauksessa tottunut takaaleikkauksiin ja mullehan ne sopii kuin nenä päähän. Mielummin jouheva takaaleikkaus, kuin hätäilevä ja epävarma persjättö. Tietysti nuo persjätötkin puolustaa paikkaansa, mutta mä en vielä osaa niitä tarpeeksi hyvin. Lisäksi sain agiope Niinalta ohjetta muistaa keppien käskytyksen alusta loppuun, jotta jatkoon ohjaus olisi sujuvampi.

Niinnihkuu!!!! Tuskin maltan odottaa ensi maanantaita, jolloin pääsemme Lilun kanssa jälleen harkkaradalle hurvittelemaan:)

1 kommentti:

  1. Voi Tuulikki, olipa mielenkiintoista lukea Lillin ja sinun yhteistyön sujumisesta agiharkoissa. Ihana, että nautit Lillin kanssa tekemisestä, sillä mukavaa sen harrastamisen (laji kuin laji) pitääkin olla :)

    VastaaPoista