lauantai 17. joulukuuta 2011

Parin tunnin tokotuksista

Agility on nyt pari kertaa jäänyt väliin ohjaajan flunssakuumeen ja sitten selkävaivojen takia. Tokossa ollaan kuitenkin käyty ja tässä opitun tai oppimattomuuden kertausta kahdesta tokotunnista;)

Panun paikallaolo häirittynä on hyvällä mallilla; se kestää häiriökävelyjä sekä pallonheittoja ohjaajan takana ja jopa ohjaajan ja sen itsensä välissä. Lisäksi ei ole ollut mitään ongelmaa vieraiden koirien läheisyydestä paikalla makuussa, jossa välimatka on lyhennetty noin puoleen normaalista kolmesta metristä.  Paikalla on oltu kolme minuuttia. Piiloon menemistä ja olemista hallilla en ole vielä tehnyt ja sitä täytyy harjoitella kovasti kotosalla, koska en todellakaan halua pilata avo:n paikalla makuuta turhalla hätäilyllä. Täytyy vielä todeta, että Panun paikalla makuu voisi olla hiukan ryhdikkäämpi ja rauhallisempi, mutta kaikkea hyvää ei saa kerralla. Lisäksi maata menoon on välillä tarvittu tuplakäsky ja perusasentoa on myös välillä ennakoitu, mutta näitä viilaillaan kotosalla. Mun täytyy myös muistaa ja ottaa perusasento suoraan, koska Panu menee helposti maata vinoon asentoon ja siitähän menee avo:n kokeessa pistevähennyksiä:/

Meidän nouto on jostain syystä taantunut ihan harakoille ja ylivireiseksi palloiluksi. Hohhoijaa! Panu on osannut ja osaa tehdä hyvän noudon, mutta mun täytyy nyt ottaa askel taaksepäin ja miettiä tuota vireongelmaa, että miten välttää ylivirettä, räksytystä, inkumista ja etenkin käskytyksen osalta miettiä ehkä sävyä uudestaan. Panu pureskelee myös välillä kapulaa, josta joudutaan tekemään erikseen pitämisharjoituksia naksuttimen kanssa.

Kaukokäskyt ovat hienosti kuosissaan. Nyt vain varovaisesti etäisyyden lisäämistä koiran ja ohjaajan välille ja siirtymien pituuden vaihtelemista, jotta liike pysyisi mielenkiintoisena ja Panu ei alkaisi ennakoimaan juttuja tässä liikkeessäJ

Panun seuraaminen on ollut mahtavaa, etenkin jälkimmäisellä tunnilla se oli niin hienolla kontaktilla mukana kuin vain olla voiJ Käännöksistä vasen on ohjaajalle tänkapå, jota täytyy hioa kovasti sessen kanssa. Suoritan itse käännöstä niin kauan, että koira ehtii istuksimaan perusasentoon:/: Vasemmalle käännöksissä on saatu toko-opeilta kuitenkin hyviä vinkkejä, joita työstetään ja harkataan kaiken aikaa. Seuraamiseen viilaamisen paikkoja ovat myös seuraamispaikka, koska Panu edistää helposti ja näin ollen pysähdyttäessä perusasento ei ole oikeassa paikassa. Toistaiseksi myn täytyy pysähdyksissä hiukan avittaa koiraa ja odottaa oikea hetki ja paikka pysähtymiseen, jotta saan Panun oikeaan paikkaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti