torstai 1. joulukuuta 2011

Hallinta hukassa

Opettelin maanantain agiradan muistinvaraisesti, koska minulla on 1-luokkalaisten veto/vuoroviikoin ennen Panun agilitytuntia. Muistelu onnistui puolittain, sillä paperilla tehty rataantutustuminen ei sitten käytännössä ollut helppoa toteuttaa, sillä esteiden välimatkat ja suhteet olivat hallissa ihan muuta. Lisäksi olen niin kokematon ohjauksen suunnittelussa, että tarvitsen neuvoja ja ehdotuksia Panun viemiseen itse esteiden äärellä;-) Sovittiinkin agiopen kanssa, että teen rataantutustumisen ryhmän kanssa ja käyn sitten lämmittelemässä Panun sen omaa tuntia vartenJ

Ei harkat kuitenkaan ihan harakoille menneet; alkusuora, muuri ja putken kautta hypylle6 sekä takaakierto hypylle7 jonka jälkeen twisti hypylle8 ja siitä valssin kautta kepeille ja puomille, jossa hieno kakskakkonen. Syöttö putkelle11 ei enää onnistunut ja sekosin pasmoissa hypylle12. Tässä vaiheessa unohdin radan vauhdilla etenevän Panun kanssa. Selittelin muistelu systeemiäni myös agiopelle, joka siis totesi, että parempi tutustua rataan käytännössä ja sen jälkeen lämmitellä sesse:/:

Sitten hinkattiin muurin3 kiertoa, jossa ohjasin Panua niin hätäisesti ja voimakkaalla liikkeellä, että palikat vain lentelivät. Opettelin rytmittämään ja rauhoittamaan oman liikkeeni, jota on yleensä ottaen tarpeettoman paljon ja se on liian hätäistä. Vähempikin kuulemma riittää. Teimme pari kertaa muurin kierron ohjausta rauhoittamalla ja liikettä vähentämällä, niin sain Panun tekemään muurin hallitummin.

Tiedän, että olen erittäin hätäinen ohjaaja ja usein käsien ohjausliikkeet ovat hätäisiä huitaisuja, joihin Panu reagoi silmäräpäyksessä omalla tavallaan. Tarvitsee lisää (mielen)hallintaa ja rytmitystä myös kehon käytössä; välillä teen myös liian äkkinäisiä liikkeitä edes takaisin, ylös ja alas tai käännyn väärään suuntaan, joista tarkka koira pudottelee rimoja tai karkaa hyppyjen väärälle puolelle. Se, milloin opin kontrolloimaan mielenlaatuani ja saavutan zen:mäisen rauhallisen ohjausotteen jää nähtäväksi ja mielenkiinnolla odotan, milloin se ihme tapahtuu;-)

PS; Panun tokotunti jää tällä viikolla välistä ohjaajan kuumeen takia. Yritetään ryhdistäytyä olohuoneessa ja tehdä kotiläksyjä ja pikkuviilauksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti