maanantai 19. huhtikuuta 2010

Hapollista ja hapetonta menoa;)

Vanhan jalat oli hapoilla ja tädin happi loppui kesken Niinan suunnittelemalla radalla eilen! Rata oli siis erittäin nopea ja tarkkaa sijoittumista sekä ohjausta vaativa. Teemana oli leijeröinti; eli käsitykseni mukaan esteen suorittaminen siten, että ohjaajan ja koiran väliin jää este. Esim. kepit4 suoritettiin siten, että putki2 jäi ohjaajan ja koiran väliin. Samoten putki9 suoritettiin siten, että aa14 jäi koirakon väliin.

Koirakot tekivät ensin lämppärinä ja leijeröinnin harjoitteluna alkuosan 1-6. Pääsimme Lilun kanssa ensimmäisenä polttopisteeseen ja alun ohjaajan haparoinnin jälkeen pätkä sujui lopulta mallikkaasti. Tarkan ohjauksen paikka oli hyppy3 vienti kepeille4, jossa Lilu eka keikalla karkasi putkeen, koska se ohjattiin sinne:-// Toinen tarkka paikka tällä pätkällä oli hyppy5:sta jälleen ohjaus putkeen6, jossa tässäkin ensin mentiin väärään päähän. Mun täytyi pistää tosissaan tossua toisen eteen, jotta ehtisin hypyn5 ohitse ja suuntaamaan ohjauksen putken6 oikeaan päähän. Eikä niin, että Lilulle jäi tilaa ja aikaa arpoa mihin päätä putkea sitä menisi, koska ohjaaja tulee vasta häntäkarvoissa kiinni ja ohjaus on niin sanotusti levällään. Ensimmäinen koelaulu meni siis hiukan penkin alle ohjaajan tohottaessa turhia, mutta Niinan ohjauksen tarkennuksien jälkeen saimme Lilun kanssa loistopätkän aikaan:)

(Täytyy tähän vielä valittaa sitä, että pitkä päivä, väysymys ja myöhäinen harjoitustunti tuo omat elementtinsä ohjaukseen siten, että keskittyminen ja liikkuminen yleensä on aika väsynyttä ja kankeaa! Haukkukeitaalle siirryttäessä pääsemme toivon mukaan Lilun kanssa aksaamaan inhimillisempään aikaan;)

Ja sitten hela hoito: rata eteni mallikkaasti hypylle8, jonka jälkeen Lilu karkasi aalle14. Ja höh, vaikka kuinka yritin patistaa putkeen, shelttimimmi kiipesi sinnikkäästi aalle. Tehtiin sitten niin, että hyppyp8 siirrettiin hiukan oikealle, eli enemmän kohti putkea ja siitä jatkettiin. En saanut tässä leijeröintiä tehtyä, koska Lillin putki9 piti varmistaa. Se ei kuitenkaan menoa haitannut ja hyppy13:lta kierto aa14:lle meni enemmän kuin sutjakkaasti;-))) Lilunen pääsi himoitsemalleen aa:lle :D
Radalta tällä kertaa papukaijamerkki itselleni siitä, että ehdin valssaamaan molemmin kerroilla pituus11 ja hyppy12 ja toinen kerta pituus16 ja hyppy17, ja valssi olikin tässä kohtaa paras ratkaisu meille.

Olipa kertakaikkisen hapollista ja hapetonta aksaa, tässä se kunto kohenee;-)))  Toisaalta ylevän mukavia onnistumisen tunteita ja tietysti korvaamattoman hyvää opetusta ja neuvoja agiopeltamme, kiitos niistä Niina!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti