torstai 15. heinäkuuta 2010

Panu, noutajien aatelia, -edelleen :))

Torstaitokon pääteemana nouto. Keli oli shelttijannuille aika lämmintä, vaikkakin celsiukset ovat pudonneet noin +20:een. Varsinkin Panu paksuine palttoineen läähätteli ankarasti noin kolmen vartin varjoisankin metsälenkin jälkeen, joten rauhoittelimme ennen tokottelua. Panu on siitä raivostuttava tyyppi, että se ei juo vettä, ei sitä kuinka tyrkyttäisi sen läähätykseen ja läkähdykseen. Kikka kolmosena heittelen juomakuppiin pikku juusto- tai nakkipaloja, joka saa yleensä turkkieläimen kalastelemaan vettä kielellään;)

Lämmiteltiin henkisesti (!) perusasennoilla ja seuruustarteilla. Ennen toko-ope Sallan tokokatselmointia tehtiin myös pari lyhyttä noutoa muistutukseksi, ja hyvin Pa muisti liikkeen:) Joskus maailmassa olen kehunut Panun noutamista ja edelleen se ansaitsee kehut liikkeestä, jolle ehkä moni sheltti nyrpistelee kuonoansa: lähin esimerkki omasta taloudesta;-)

Sallan kanssa mietittiin liikkeen lomassa Panun noutokapulan pureksimista ja sen lopettamista sekä ehkäisyä;) Tehtiin pari lyhyttä harjoitusta siten, että Panu perusasennossa, kapula suuhun, ’pidä’ ja Sallalta naksaus. Näin pari onnistunutta pitoa ilman kapulan pureksintaa tai sen siirtelyä suussa. Saimme kotiläksyksi pito-harjoituksia naksun kanssa niin, että Panu ei pureksisi tai siirtelisi noutokapulaa suussaan.

Sitten aika tärkeä pointti Sallalta noudossa ja tokossa yleensä: hiukan enemmän tsemppiä, huumoria ja hauskanpitoa liikkeisiin, eikä otsa rullalla tekemistä. Jotenkin tokon harjoitteluun hiipii aina tosikkomaisuus ja pakkorutistus?! Sitä ei itsekään huomaa tai tajua, ennen kuin joku siitä huomauttaa. Kiitos Salla:=) Parin leikillisen ja rennon reteen kapulan heittelyn jälkeen Panullekin tuli vauhtia ja pilkettä silmään noutokapulan tuomisessa:)

Hypyn harjoittelua jatkettiin namialustan kanssa. ’Aisa’ –käskyllä yli ja namialusta oli nyt siirretty noin metrin kauemmaksi ja namin poiminnan jälkeen Pantteri kääntyi hypylle päin ja sille jäi nyt hyvin aikaa kuulla ja kuunnella ’seiso’ –käsky. Aikaisempi ongelma ’seiso’ –käskyn kanssa vaikuttaa nyt ratkaistulta. Panu jäi nyt tarpeeksi kauas hypystä seisomaan siten, ettei kuono kärki yli hyppyesteen! Odotti myös hienosti viereen tuloa ja vapautusta. Sai hurjat kehut suorituksestaan ja avokätisesti namia.

Yritin hyppyä ilman namialustaa, mutta Panu ei vielä irronnut pelkällä ’aisalla’, vaan tarvitsi käsiapua. Jatketaan näin ollen vielä ahkerasti namialustalla, kunnes irtoaa hyppyyn. -Hyvän mielen tokotreenit:=)

2 kommenttia:

  1. Nuin ne ongelmat ratkeaa: huisin hianoa lukea teidän treeneistä taas!! :) Mä taidan pitää tänään kanssa pikkutreenit kera Mypan. ;)

    VastaaPoista
  2. Mullon jostain syystä nyt draivi päällä tokossa Miira;-) Täytyy pitää tunnetta yllä ja pyrittävä säännölliseen tekemiseen!

    Mukavia tokohetkiä pikku Mypan kanssa:)

    VastaaPoista