keskiviikko 7. heinäkuuta 2010

Lillin eka LUVA :)

Jännityksestä huolimatta koirakon heikompi osapuoli pelitti kartturina, joten saavutimme Lillin kanssa ensimmäisen virallisen nollan ja hopeasijoituksen medi ykkösissä OKK:n iltakisoissa tänään Haukkukeitaalla;-))

Minna Väyrysen tuomaroima rata oli nopea sekä hallintaa ja ajoitusta vaativa. Ilakoin itsekseni, että radalla ei tällä kertaa ollut Lillille hiukan arvaamatonta keinua, vaan suoritusvarmuudeltaan paremmat kontaktit puomi ja aa. Ennakolta pähkäilin radalla myös putkien jälkeistä elämää, että valssatako vai persjättää?! Radalla persjättö tuli sitten itsestään, valssailu ei tullut edes mieleen nopeissa tilanteissa.

Rata alkoi hyppy-puomi –kombinaatiolla ja Lilu himmaili hiukan puomin ylösmenolla. Olen ollut huomaavinani, että Lilu aristelee ’alumiinisia’ tms metallikehikkoisia kontaktiesteitä, kun taas viikoittaisissa harjoituksissa käytössä olevat, raskaat, puiset keinu ja puomi menevät vauhdilla ja ilman epäröintejä?! Mikähän noissa metallisissa voisi olla ongelma? Rata jatkui kuitenkin vauhdilla puomilta putkeen ja siitä etiäpäin mentiin vauhdikkaasti. Radan toisella puoliskolla ollut putki-kepit –yhdistelmä ei ollut ihan täydellinen, vaan Lilu hiukan liukasteli kepeillä. Oma käskytyskin oli kepeillä jännittynyttä, mutta niinhän se kisoissa usein on! Joka tapauksessa kepit menivät oikein alusta loppuun ja kääntö juoksuvoimaa vaativalle loppusuoralle meni virheittä. Radan voi käydä katsomassa täällä .

Viime viikon kenraalikisa meni kaksijakoisesti tämäniltaista ajatellen, sillä OKK:n epävirallisessa agilitykisassa teimme ensin möllinollan ja sitten kisaavissa hyllyn. Episten agirata sujui ihan kohtuullisesti putkiyhdistelmälle saakka, jolloin ohjaaja nolosti unohti radan. Ehkä keskittyminen meni tuossa kohtaa hiukan yli;-) Episten radat voi käydä katsomassa täällä.

Lillin omistajan, Vuokko Mettovaaran kuvaamia muita kisafilkkoja voi käydä katsomassa täällä .

5 kommenttia:

  1. Onnea ihan älyttömästi! Hienoa!!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Kirsi ja Karo! Lilli on fantastinen agikoira ja sitä on ilo ohjata. Se on käynyt emäntänsä Vuokon kanssa hyvän agilityn peruskoulun aikanaan;-)

    VastaaPoista
  3. Nollaonnittelut!! t. Niina

    VastaaPoista