maanantai 17. tammikuuta 2011

Runsaasti läksyjä

Saimme Ojalan Jennin ensimmäisen tokotunnin seurauksena sunnuntaina Activella. Kevään kuuden kerran tukiopetustunneiltamme toivoin Jenniltä ohjausta ylempien liikkeiden opetteluun, koska tähän saakka olen vuosikausia harjoitellut alokas luokan liikkeitä ja ylempien luokkien tokoliikkeet ovat aika hepreaa. En myöskään ole mikään über-lahjakas tai taitava koirakuiskaaja, joka osaa tuosta vain ja sormia napsauttamalla opettaa koiralleen liikkeen kun liikkeen;-) Koiran tottelevaisuuskoulutus on täynnä pieniä nyansseja, joita ei tyhmempi tajua ja täytyy olla joku kokeneempi osoittamaan omia virheitä ja turhia maneereja sekä väärää asennetta. Minut täytyy kouluttaa opettamaan tokoliikkeitä koiralleni!

Tunnin pääteema oli seuruu ja virittelyssä Panun kontakti oli mitä mainioin ja se oli innokas sekä motivoitunut seuraaja. Suoritus laski kuitenkin kuin lehmän häntä Jennin katselmuksessa, koska ohjaajan jännitys ja yliyrittäminen heijastui välittömästi koiran suoritukseen. Meidän seuruun kipupisteitä ovat ohjaajan väärä asenne liikkeeseen, toko-ope Jenni ei tästä suorin sanoin huomauttanut, mutta näin ymmärsin ja väärältä se tuntuikin, koska loppupeleissä menetin pahasti Panun kontaktin ja loppuasentokin jäi kovin väljäksi…:/

Tunnin lopuksi luotiin tiivistä tunnelmaa viiden koirakon kesken hallin nurkassa; eli häiriöharjoitusta parhaimmasta päästä. Maata menoja ja paikalla makuuta noin metrin puolentoista välein. Panun maata menon nopeudessa on hiukan toivomisen varaa, perusasentoon nousu on sen sijaan nopsa.

Suoraa perusasentoa viilataan ja eilen tulikin noottia perusasennon vinoudesta, -tukistus ohjaajalle huolimattomuudesta! Paikalla makuussa pysyi, kunnes viereisen ohjaajan namipussin äänekäs rapistelu kävi ylivoimaiseksi Panun häiriönsietokyvylle ja Perso yritti osingoille. Onneksi olin vieressä ja sain rysän päältä kiinni. Paikalla makuu uusiksi ja minulta ehkä liian tiukka ja vihainenkin ’odota’, -mutta Panun pää kestää sen ja nyt pysyi, kun kävin piilossa.

Täytyy vielä todeta, että otin Panun alusta alkaen haltuun eri ilmeellä, kuin torstain tokotunnilla. Koska olimme ihka ensimmäistä kertaa Activen hallilla Martinniemessä, kiersimme ensin rakennuksen Panu sievästi vierellä ja mentiin sisälle mamma ensin ja Panu siivelsi jälkijunassa. Istui kiltisti eteisessä, kun riisuin takkini ja piponi naulaan. Sitten sisälle halliin mamma ensin ja Panu hillitysti perässä kylkimyyryä.Hallittu entrée ehkäisi turhaa piippailua ja sinkoilua sinne tänne. Eikä the Häntäkään uhonnut kellekään, ei edes jack russeli Aleksanterille, joka oli emäntineen ennen meitä eteisessä sekä tullessa että lähtiessä…<3

Ja ne kotiläksyt; kontaktin harjoittelu, taaksepäin kävely, suoraa perusasentoa. Tässä on iltapuhdetta tulevaksi :)

2 kommenttia:

  1. Siinäpä sulla vapaa-ajan ohjelmaa, kun sisäistät kaikki neuvot korvien väliin ;) Mukavia treenihetkiä!

    VastaaPoista
  2. Hhhhmm kiitos Vuokko; kontaktia ollaan kehitetty joka päivä ruokailun yhteydessä, suora perusasento kaipaa aktiivisempaa kehitystä ja taaksepäin kävelyn kehittäminen on vielä alkutekijöissään;-)

    VastaaPoista