keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Ohjaaja petti avokulmalla

Tiesin ennakkoon, että kepit ei tule sujumaan halutulla tavalla, kun eilinen suoritusvuoromme tuli heti toisena koirakkona. Toisaalta agilityradalle tulisi a-i-n-a lähteä avoimin mielin sekä keho täynnä energiaa ja tahtoa. Keppien avokulma on ennenkin ollut kummituksemme, joten en voinut ennakkoaavistuksilleni mitään…:-/

Panu on niin kiihkeä ja tulinen agilityradalla, että se tarvitsee tasauttavia ja energiaa purkavia harjoituksia ennen varsinaista harjoitusta ja suoritusta. Agilityesteiden näkeminen ja muiden koirakoiden suoritukset radalla kuumentavat Panua niin, että se ei kuule eikä näe ohjausta, eikä se voi itselleen mitään. Voisinhan tietysti väsyttää sen kahden tunnin lämmittelylenkillä ja pitää sotilaallista kuria sille agilitykentällä, mutta parempi on purkaa energiaa ennen varsinaista suoritusta pieniin hyppyharjoituksiin, keppeihin ja kontaktiharjoituksiinJ

Eilen ei siis ehditty tehdä valmistelevia harjoituksia ja se näkyi radalla vauhtisokeutena kepeillä. Tosin hypyt, putkeen irtoaminen ja rengas menivät vauhdikkaasti. Yleensä ottaen pitkä harjoittelutauko näkyi koirakon ohjaajan ongelmana ehtiä nopeamman puoliskon rytmiin. -Lillin temperamentti oli niin paljon tasaisempi ja rauhallisempi…;-)

Alla mukaelma eilisestä ongelmakohdasta; myös puomin kontakti oli hiukan hakusessa. Käskytykseni ajoitus oli pielessä ja Panu jäi liian ylös. En ole tästä kuitenkaan huolissani, sillä tarvitaan vain kertausta ja naksutin harjoituksia, niin uskon että kontakteista jälleen hyvä tulee. Kontaktien pysähdykset ovat meille elintärkeitä ohjauksellisesti, koska saan seisahduksilla etulyöntiasemaa nopeaan Panuun nähden. Olen pikkutarkka kontakteilla ja tavoitteena on satavarmat kontaktit Panulle!

Ajatus oli ensin valssata hypyn jälkeen ja siitä ohjaus kepeille; ei toiminut, käteni oli liian ylhäällä ja Panu oli jo ylittänyt seuraavan hypyn, kun rupesin ’tässättelemään’ sille:-/ Sitten toko-ope Annikan ohjeen mukaan yritin kääntyä ennen hyppyä ja ohjata Panun ikään kuin ’niistolla’ yli hypyn, ei toiminut, Panu oli jälleen jo seuraavalla hypyllä, kun ohjaaja jäi seisoskelemaan paikoilleen. Seuraavalla ’niisto’ –yrityksellä, sain sen kohti ohjaajaa eikä hypylle. Sitten mietin myös, että olisiko ’kierrä’ tässä yhteydessä epälooginen käsky?! Johtopäätös oli, että olisi.

’Paras’ suoritus saatiin sittenkin valssaamalla, tosin Panu ehti kuitenkin kaartamaan aika kauas hypyn jälkeen. Myös itse keppien suoritusvarmuus oli hiukan epävarma. Kyllähän Panu kepit tekee, mutta tauon jälkeen tarvitaan lisää vauhtia, varmuutta ja paljon eri lähtökulmien harjoituksia. Ohjaukseni kepeille mietityttää myös, Panun vienti kepeille täytyy olla hillitty ja hyvin ajoitettu, myös vartalon suunta täytyy aina miettiä tarkoin. Panu juoksee helposti toiseen väliin tai ohi keppien…ei ole helppoa ei, mutta periksi ei anneta;-)
Ensi viikolla on luvassa lisää keppiharjoituksia, joten odotamme innolla seuraavaa agilitytuntia.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti