keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Pieni pssst ja jo taipui;)

Pienen pakkastauon jälkeen suunnistimme tiistaina jälleen OKKn hallille agilitytunnille, keppisulkeisiin ja tekniikkaharjoitukseen. Hallissa oli lämmitysöljyn loppumisen myötä reilusti pakkasasteita ja kylmä kävi vanhan luihin ja ytimiin. Panu oli lämmitelty kunnolla reilussa pakkaskelissä ja kylmässä hallissakin pidin shelttijannua koko ajan liikkeessä.

Kertailtiin ensin kontakteja puomilla naksun kanssa ja sain samalla purettua Panun höyrypäistä innokkuutta. Kontaktit sujuivat hienosti vanhasta muistista, tosin Panu ei pitkä tauon jälkeen vielä kestä ohjaajan kovin lennokkaita ohijuoksuja tai persjättöjä, mutta sellaisia hillittyjä jättöjä ja puolen vaihtoja kuitenkin. -Kertaillaan kertaillaan.

Agiope Annika oli rakentanut hyppyneliön, jossa välissä putkeen irtoamisia. Tehtiin ensin takaakiertoja pari kierrosta ja sitten välistävetoja muutama kierrosta. Ei jäänyt paljon petrattavaa<3 Panu toimi kuin unelma; kaarrokset ja kääntymiset oli unelmatiukkoja sekä putkeen irtoamiset hienoja ja nopeita. Panu on erittäin ohjaajaherkkä koira ja mun täytyy varoa käsien levittelyä. Lilli antoi anteeksi käsien ylilaajoja ohjauskaaria ja seurasi tarkemmin vartalon suuntaa, mutta Panu on tarkka poika varsinkin käsien levittelystä ja kumartelustakin. Lisäksi Annika ohjeisti pidempää käden saattoa putkeen, jotta ei tule turhia kieltäytymisiä liian lyhyestä saatosta.

Agiope Katin kanssa katsottiin Panun keppejä, jossa ongelma on lähinnä avoin keppikulma. Kati analysoi mun kepeille lähettämistä tarkalla silmällä ja sieltähän ne kompastuskivet löytyivät. Ohjaan avokulmalla Panua väärin eli käden tulee pysyä alhaalla ja käden liike suoraan eteenpäin, yhtään sivuliikettä ei sallita. Panun avokulmassa on myös ongelmana suuri vauhti, jonka johdosta se ei ehdi/taivu toiseen väliin. Tähän löytyi hyvä ratkaisu; käskyn jälkeen pieni sihinä, niin Panu osasi hiukan himmata vauhtia ja pääsi siten hyvin kepittelyn rytmiin.
Keppien suorituksen itsenäisyyttä, varmuutta ja eteenpäin menon hurmaa varmennettiin nakkitargetilla, johon Perso yrittin ekalla kerralla karata kesken keppien (tunnen niin koirani…;-).

Lunastin agilitylisenssin tälle vuodelle, jos tästä nyt piakkoin kilpailemaankin ennen kuin nilkat paukkuvat lopullisesti rikki!

2 kommenttia:

  1. Voihan sihinät, pienestä se on onnistuminen kiinni :)
    Infoa sitten kun olet kisaamaan menossa, jos sitä kameran kanssa ratan reunalle kannustamaan ehtisin :)

    VastaaPoista
  2. Eiks ole Vuokko, kiittelen itseäni että hoksasin tuon sihinän;) Olethan nähnyt useamman kerran meidän turhaa avokulman hinkkaamista...:/

    Laitan tietoa, kun ollaan menossa kisaamaan;-))

    VastaaPoista