sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Pitkästä aikaa kisaradalla

Olemme edellisen kerran kisanneen Panun kanssa agilitykisassa syyskuussa 2009 ja pitkän tauon jälkeen palasimme kisaradoille lauantaina OKKn kisoissa Haukiputaalla. Marjo Heinon radat olivat kivasti virtaavia ja nopeita ratoja. Huomiotani kiinnittivät kuitenkin tiukat ihanneajat ja (meille) vaikeat kepeille viennit.

Kilpailu pitkän tauon jälkeen jännitti taas kovasti (milloin allekirjoittanutta ei kisaaminen jännittäisi:o) ja se tuntui ja näkyi B-kisan agiradan ohjauksessa jälleen liikana kiireenä ja hätäilynä. Panu teki hienon 2on2offin puomilla, mutta aalla se hyppäsi käskystä huolimatta kontaktilta alas. Liekö etupäässä jälleen lihaskireyttä, jonka takia 2on2off tuntuu koirasta epämiellyttävältä?! Radan loppupuolen takaa kierrossa jätin liikakiireen takia Panun selän taakse ja se livahti perääni hyppyjen välistä; milloinkahan sitä oppii olemaan jättämättä koiraa selän taakse. Hohhoijaa, kysyn vaan:/

Agiradan filkasta näkyy myös, että en ohjannut Panua ollenkaan kepeille. Muistan kyllä käskyttäneeni, mutta en näköjään ohjannut yhtään. Olen erittäin epävarma vaikeammista kepeille vienneistä ja vaikeammista keppikulmista. En oikeastaan vielä tiedä, miten Panun pitäisi ohjata kepeille ja miten se parhaiten toimii??!! Lisäksi emme ole tauon jälkeen ehtineet vielä harjoitella kovinkaan paljon itsenäisiä kepeille menoja. Pujottelu itsessään sujuu Panulta vauhdikkaasti. B-kisan agilityradalta tuloksena vitosen kieltovirhe hypyltä sekä yliaikaa. Keppien edessä pyörähtelystä ei tuomari antanut virhettä, koska koira ei ylittänyt esteen aloituslinjaa.

C-kisan hyppyrata alkoi putkihässäkällä, jossa täytyi olla tarkkana oman liikkumisen kanssa ja ylläpitää virtausta koiran suhteen. Jos olisin töksähdellyt ja syöksyillyt päin ja liian lähelle putkia, olisi rata varmaan hajonnut heti alussa kieltäytymisten sumaan. Nyt se sujui mallikkaasti. Hyppyjen takakierron jälkeen oli pimeähkö putkikulma, jossa käytin hiukan vastakkaista kättä ja jossa parempi ratkaisu olisi ollut vain yksinkertaisesti pitää koiran puoleista ohjausta yllä. Nyt vastakkainen käsi aiheutti hiukan hämmennystä Panussa ja se kiepsahti kerran ympäri, ennen kuin onneksi sujahti putkeen. Loppuosan kepeille vienti oli jälleen epävarma, hidas ja epäröivä. Pa meni lopulta kuitenkin kiltisti kepeille jossa pieni psst auttoi orientoitumisessa ja pujottelu sujui Panumaiseen tapaan sulavasti. C-kisan hyppyradan tuloksena 0-rata, ajalla –3,48 sekä noususerti medi 2-luokkaan:)

Kiitos vielä Niemelän Samulle, joka kuvasi radat ja ne on katsottavissa täällä .

Lauantaina aloittivat kisauransa parivaljakko Miina ja Pessi. B-kisan agilityradalta tuli heti alkuun Miinalta arviointivirhe puomiin nähden, josta tuloksena hylkäys. Jatkon hyppyosuudet hienosti. Radan loppuosan pujottelun alussa pientä sählinkiä, mutta loppujen lopuksi kepit onnistui mainiosti. C-kisan hyppyrata meni koirakolta virtaavan hienosti, mutta jälleen loppuosan pujottelu sakotti koirakkoa niin, että radan tuloksena 15. Kaiken kaikkiaan onnistunut kisauran avaus Miinalta ja Pessiltä; meno oli kivan ja virtaavan näköistä ja Pessi kuuntelee hyvin ohjausta. Miinalle jäi sopivasti hampaankoloon siten, että uutta kisaa alettiin suunnittelemaan heti kohta kisakorkkauksen jälkeen;) 

Pessi on P-poikien välisissä kilpajuoksuissa ylivoimaisesti nopein ja ketterin shelttijannu, joten huimaa vauhtia on odotettavissa myös agiradoilla, kunhan koirakko viilaa kepit ja keinun kuntoon sekä keräävät hiukkasen vielä itsevarmuutta ja kisakokemustaJ

Minitiimin Quite A Fellow 'Panu' SERT siirto MEDI 2 lk, 26.3.2011

5 kommenttia: