torstai 9. kesäkuuta 2011

Uusi näkökulma ohjaukseen

Hellepökkyrässä en jaksanut eilistä agilitytunnin lämmittelylenkkiä kuin 20 minsaa tai jotain; laahustin 10 min yhteen suuntaan ja saman verran raahustin takaisinpäin. Koska olimme Haukkiksella hyvissä ajoin ennen tunnin alkamista, kulutin aikaa palautumalla lämmittelylenkistä ja tankkaamalla nestettä:O
P-pojatkin olivat varmasti lämpimiä kesäkuun alun helleaallossa, jossa ilma väreili paikoillaan läpitunkemattoman kuumana. Vettä oli onneksi mukana runsaasti ja sain karvakorvien mahanaluset kasteltua viilentävästi. Shelttipojat läähättelivät stemmassa, kun odottelimme 'lämmittelylenkistä' palautuen radanrakennuksen alkamista.

Eilinen harjoitus oli kolmosluokan rata, aika kinkkinen sellainen. Ensin jouduin kertaaman kontaktiesteiden ohjaamista; koskapa Panu jo tietää, miten ne suoritetaan, on ohjaajan turha jäädä himmaamalla varmistelemaan tai odottelemaan koiran menemistä esteelle, vaan juoksu jatkuu reippaasti kontaktin aikana ja ohikin alasmenon. Vapautus ’hyvä’ -käskyllä kakskakkoselta ja siitä matka jatkuu.

Putkelta9 hypylle10 ja putkeen11; peruuttelin ja yritin tehdä edellisen harjoituksen välistävetoa hypyltä10 ja putkeen11, ei varmasti tyylikkäin välistäveto, mutta Panu sujahti putkeen.
Hypyltä12 putkeen13 ohjaus tökki siten, että koska ohjausrintama oli jatkuvasti ohi putken ja eihän ohjauksesta perin juurin tarkka Panu mennyt putkeen. Agiope Marianne kehotti tässä kokeilemaan äänetöntä ohjausta! Ja kas, sinne sujahti Panu sukkana putkeen ilman mitään sutinoita tai pyörimisiäJ Oli ihmeellisen helppo tunne ja outoakin, kun ei tarvinnut keskittyä äänen käyttöön ja oikea-aikaiseen käskytykseen vaan kykeni ajoissa ja rennosti kääntämään, Panun tapauksessa, hartialinjan putkeen päin.

Hypyltä14 lähetys keppien avokulmaan ei vielä onnistunut. Tästä onkin meillä kesän projekti menossa, teemalla ’lähetykset kepeille kaukaa ja vaikeista kulmista’, siihen saakka teemme vaikeammat kulmat tökkäämällä. Keppien persjättö onnistui ja loppusuoran Pa vedätti hienosti maaliinJ

Eli ihan uusi maailma, äänetön ohjaus, odottaa lisää kokeiluja seuraavilla tunneillaJ Oli sen verran positiivinen kokemus, että tarvii tehdä enemmänkin.

Harjoitusradan mukaelma_8.6.2011

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti