maanantai 9. tammikuuta 2012

Melkein onnistunut paikkamakuu

Torstain tokot aloitettiin kokeenomaisesti paikalla makuulla, jossa uskaltauduin sitten yrittämään avon kolmeminuuttista, jossa ohjaaja siis piilossa liikkeen ajan.

Emme ole Panun kanssa uskaltaneet vielä kokeilla pidempää avon paikkamakuuta hallissa, vaikka kotona olen silloin tällöin makuuttanut Panua pari-kolmeminuuttisia sessioita olohuoneessa ja itse piilossa. Ajattelin, että pakkohan se on jossain vaiheessa uskaltaa ja melkein avon paikalla makuu sitten onnistuikin; Onnettomasti saimme viereemme kuitenkin uuden koirakon, joka osoittautui niin levottomaksi tapaukseksi, että Panun oma paikallamakuu kaatui viereisen koirakon rauhattomaan seikkaukseen… Vaikka kuka tietää, olisi se voinut tietysti kaatua muutenkin...?!

Puolitoistaminuuttia kului kuulemma hienosti, kunnes kuului toko-open ääni: ’sheltti seisoo’ :/: Kävin palauttamassa Panun makuulle ja samalla huomasin kuinka viereinen koirakko liikehti levottomasti ja ennakoin jo silloin mielessäni, että tämä ei tule päättymään onnellisesti. Panu sietää kyllä häiriötä ja liikettäkin tiettyyn pisteeseen, mutta namipussin rapinat ja herkkuhajut ovat ja olivat persopepulle liikaa…Niinpä jonkin ajan kuluttua kuuli jälleen toko-open ääni. ’sheltti liikkeellä’ :/: Ei auttanut kun hakea Panu pois rivistä, jossa se seisoskeli epävarmana…

Olisi pitänyt käydä palkkaamassa minuutin jälkeen; ja muita olisi pitänyt -ajatuksia liikkui ja liikkuu päässäni epäonnistuneen liikkeen jälkeen. Kysyinkin epätietoisena toko-ope Sarilta, että menikö liike nyt tärviölle, johon Sari totesi, että ei muuta kun lisää harjoitusta. Pyryn paikallamakuu meni aikanaan pysyvästi tärviölle, mutta Panu ei olekaan Pyry ja uskonkin, että sen hyvä paikalla makuun osaaminen ei tässä tärväytynyt, vaan saamme sen kuosiin ennen pitkää!

Muuten hiottiin jääviä; liikkeestä seisomista ja liikkeestä maahan menoa. Liikkeestä seisomisen palkkaamiseni on aivan liian hidasta ja Panu on ohjaajan toilailuista johtuen oppinut, että on ok, ottaa muutaman askel käskyn jälkeen:/ Tähän tehtiin ohjauksen + käskyn korjaavat temput ja heti näytti paremmalta.

Liikkeestä maahan menoon tehtiin myös itse käskyyn muutos ja sekin näytti heti paremmalta. Panu maahanpudotus oli mainio; nopea ja pehmeä. Kai se on niin, että tokon käskyt elää ja muutoksia voi tehdä tarvittaessa, jotta saadaan asiat toimimaan paremmin ja jouhevasti?!

Seuraamiseen sain myös ohjaajan liikettä ja palkkaamista korjaavia ehdotuksia, jotta esim. Panun edistämistä saadaan kuriin. Persopeppu menee kuono ojossa namia kohden, joten pientä hillintää etukenoon, jotta saadaan perusasentokin oikeaan paikkaan liikkeen pysähtyessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti