keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Yhteenvetoa parista tokotunnista

Panun jäävät ovat seisomisen osalta todella hyvällä mallilla. Ollaan harjoiteltu ahkerasti äkkiseisahtamisen perusteita, eli pieni seuruu ja ’seis’ ja nami jne. Ei olla otettu koko liikettä lainkaan harjoitellessa, vaan keskitytty pelkästään seisahtamiseen ja ylimääräisten teputtelujen eliminoimiseen. Hallissa liikkeestä seisominen menikin mainiosti ja saatiin kehua sekä kannustusta toko-opelta.

Sen sijaan liikkeestä maahan menossa on aina pientä jännitysmomenttia, että meneekö Panu maata vai ei? Se tarjoilee ahkerasti ja salamana maatamenoja kerjätessään nameja kotosalla, mutta kun on häiriötä, muita koiria tms jne ympärillä on aina pientä epävarmuutta ilmassa. Lisäksi mulla on ’maata’ –käsky itsessään hiukan hakusessa, jotta miten sen sanoisi. Yritän muuttaa sitä hiukan positiivisemaksi ja iloisemmaksi nykyisen matalan ja käskevän sijasta, joka open mukaan kuulostaa liian alistavalta?!

Kaket ovat sillä tavalla kuosissaan, että koko liike sujuu ongelmitta, kun olen lähellä käskyttämässä. Tavoitteena onkin etäisyyden lisääminen ja liikkeiden suoritusten nopeuttaminen.

Seuraaminen sujui todella upeasti viime tunnilla. Tehtiin toko-opelle lyhyellä kaavalla vasemmalle käännös, sitten oikealle ja täyskäännös. Panu oli sopivasti nälkäinen, niin että sen vire ja kontakti oli napakymppi seuraamiseen. Sain jotenkin oman vauhdin sopivaksi niin, että Panu ei tällä kertaa edes edistänyt. Pysähtymisessä perusasennon kanssa saa kuitenkin olla tarkkana, että Panu löytää oikean paikan.

Luoksetulossa takapalkka oli todella tehokas pari kertaa, mutta nyt sesse karkailee jo namille. Takapalkka oli siis sillä tavalla toimiva, kunnes Panu hokasi että pääsee karkaamaan namille, höh. Sitten se rupesi myös hidastelemaan luoksetulossa pysäytyksen jälkeen. Toko-ope kehotti laittamaan sekä taka- että etupalkan, jotta koira ei tiedä mistä palkka tulee, mutta tietää, että se on tulossa joka tapauksessa?! Koiran ohjaaja vain haluaisi pitää nämä palkkaushommelit yksinkertaisena, että pysyy jotenkin homma hallussa…:o Tuntuu vain siltä, että en vielä hanskaa liian monimutkaisia palkkaussysteemejä, jotta kykenisin pitämään hommassa johdonmukaisuutta.

Saatiin myös toko-ope Sarilta erittäin hyvää opastusta koiran valmistamiseen liikettä/liikkeitä varten. Tavoitteena on ehkäistä ylimääräinen haahuilu ympäri hallia pudonneiden namien perään ja pitää koira aktiivisessa vireessä ja valmiudessa liikkeiden suoritusta varten. Koin, että Sarin risut tulivat just on time ja sain pienellä ryhtiliikkeellä Panun hienosti tekemisen makuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti