tiistai 14. heinäkuuta 2009

Keppien avokulmia ja valsseja

MJ:n agikurssi jatkui tänään aurinkoisella Haukkiksella. Pääteemana olivat kepit ja rataharjoituksessa kiertohypyt. Kiertohypyt, käsky ’kierrä’, tarkoittavat meillä sitä, että hypyt mennään radalla hypyn siiveke kiertämällä. Käytän ’takaa’ käskyä kun kaarretaan kahden hypyn takaa;-)

Ensimmäinen lyhyt rataharjoitus oli siis muutaman hypyn ja pituuden kautta kepeille, jossa kepeille menon vaikeutta lisäsi pituuden ja keppien pitkähkö väli ja vaikea 45 asteen tulokulma. En saanutkaan Panua millään kepeille, kun tein koko ratapätkän;-( Se karkasi joka kerta viereiselle hypylle, argh! Tein sitten vain pituuden ja kepit ja sillä sain Pantterin pujotteluun. Keppien avokulmasta laiskanläksyä ja ahkeraa harjoittelua säännöllisesti, eli avokulmalle eri esteistä, eri kulmilla ja sisäänmeno pitkälläkin välimatkalla. –Tämä oli vaikeeta meille!
Toinen ratapätkä oli hypyltä putken kauempaan päähän ja siitä heti kierrä hypylle, edelleen aa:lle ja pujotteluun. En ensi alkuun edes ymmärtänyt ’vedättämisen’ käsitettä, mutta näyttämällä sekin selvisi;) Eli putkesta hypyn kierto ja vedättämällä aa:lle, josta kepeille. Tämä meni meiltä paremmin kuin eka rataharjoitus ja tulihan tuota tehtyä vedättämistäkin ensimmäistä kertaa noin tietoisesti;-)
Kolmas ratapätkä oli lähtö kepeiltä, lähetys suoraan putkeen ja valmiiksi hypyn taakse odottamaan josta edelleen valssilla seuraavan hypyn kierto ja vielä yksi hypyn kierto, josta renkaalle ja viimeisen hypyn kierto. Tämä pätkä oli ohjaamisen kannalta ehdottomasti päivän suurinta antia siten, että opin ja koin, että jos pidän ohjatessa kädet korkeintaan vyötärön linjalla, ohjauksen ja liikkeeni painopisteen matalalla, hartiat koko ajan menosuuntaan kääntäen, ohjaus ja meno tuntui kuin tanssilta vain ja Panun kääntyminen ja kaarrokset ovat upean pieniä ja niukkoja ja niin hyviä kuin vain olla voi!
Summa summarum näistä kahdesta päivästä on, että me osataan Panun kanssa esteet, mutta eipä vielä paljon muuta:/ Kokemattomuuttani olenkin ollut erittäin varovainen esm itseopiskelussa, että emme opettele asioita perusteellisesti väärin, vaan kertaamme ahkerasti jo opittua ja mahdollisuuksien mukaan osallistumme kaikkeen eteen tulevaan ja mahdolliseen koulutukseen. Tämä kahden päivän koulutus antoi Panulle ja minulle paljon ja enemmänkin, jos vain osaan hyödyntää jatkossa oppimaani oikein:)

2 kommenttia:

  1. Kiitokset onnitteluista :) Enpä tiennytkään, että olet seuraillut puuhiamme netin välityksellä. Mitäs teille kuuluu tätä nykyä?

    VastaaPoista
  2. Mitäs meille Jenni: koiramaista elämää, niin kuin sinullekin;-) Jospa törmäiltäisi joskus vaikkapa agikentän laidalla?!

    VastaaPoista