keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Jännittynyt agialoitus

Lilli-neiti lähti epäröimättä matkaani, kun Vuokko–mamma luovutti rakkaan karvakorvansa minulle agiharkkoihin Haukkukeitaalla eilen tiistaina:) Ohjaajan vatsassa möyri epämiellyttävästi ja takaraivossa kiristi pieni jännityksenpoikanen uusien agikoutsiemme tunnille mennessä. Minua on reilun vuoden ajan ohjannut ja hienoja agioppeja antanut Kantolan Niina ja nyt saimme Lillin kanssa uudet agiopet, Raittimon Hennan ja Niemelän Sadun.

Sadulla oli mukanaan kolmosluokan rata, jonka nopsasti rakentelimme kolmen koirakon ja kahden agiohjaajan voimin. Rata oli mielestäni ihan ohjattava, vaikkakin muutamia pullonkauloja ennakoinkin pitkässä viennissä putkeen ja keinulle mentäessä. (Miten pääsisi ennakoinnin paheesta agilityssä ja orientoituisi ennakkoluulottomampaan ja rohkeampaan ohjaukseen?!)

Eka kiekkamme oli jännittynyt ja hermostunut. Ajatuskaan ei ollut matkassa;-) Alku oli ihan jouheva pussille asti, jonka sisälle Lilu ikävästi juuttui. Kepeille ohjaus meni plörinäksi, pitkä vienti hypyltä putkeen ihan harakoille ja pisteenä iin päälle lopun tarkan ohjauksen paikka keinulle levisi ihan käsiin. -Hohhoijaa, että osasi mennäkin kaikki pieleen!

Henna antoi palautetta siitä, että ohjaajan kädet heiluivat sinne tänne ja kroppa osoitti ihan muualle kuin menosuuntaan. Pientä satikutia tuli lisäksi siitä, että hanskat putosi kehään heti, kun koira lipesi ohjauksesta. Eli ymmärsin niin, että teknisemmin, tarkemmin sekä aina ja koko ajan loppuun saaakka!

Noh, onneksi suurin puristus raukesi tuohon ensimmäiseen limboiluun ja tein henkisen ryhtiliikkeen toiselle kiekalle. Sehän menikin sitten eri tahtiin. Lilli kiisi hienosti; kepit upeesti, hyppy, kierto ja pitkä vienti takaaleikkauksella putkeen ihanasti ja keinukin muistaakseni yhden oharin jälkeen hienosti. Jäi makea jälkimaku suorituksestamme ja Henna-opekin kehui menoa paremmaksi:=)

Lopputunti tehtiin hypylle vientiä sivulta ja hypyn kiertoa ja jatko edelleen menosuuntaan. Ei twisti, mutta sama kulkusuunta, -jos nyt osaan oikein selittää;-)

Lillin kanssa jatketaan seuraavan kerran agikentällä OKK agin epiksissä ensi tiistaina!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti