tiistai 15. marraskuuta 2011

Talviliitelyt starttasivat

Huristelimme eilen Haukkiksen tuttuakin tutumpiin maisemiin ensin lenkkeilemään ja sitten agiliitoihin OKKn kivituhkapohjaiseen kuplaan. Panun tulevan talvikauden agiopena toimii Jarmo Risto, joka on meille uusi tuttavuus ohjaajana. Odotankin innolla ja mielenkiinnolla tulevia tunteja sekä uusia näkökulmia ja vinkkejä ohjaukseeni.

Ensimmäisellä tunnilla käytiin läpi koirakon osaamisia tai osaamattomuutta; lyhyillä tekniikkapätkillä mentiin suoraan sivusta pujotteluun, katsottiin miten koira kääntyy tyrkkyputkelta oikeaan päähän, pyöriteltiin hypyillä eri suuntiin ja keinun sekä puomin kontakteja.

Panu ei osaa, -vielä, mennä pujottelun avokulmaan suoraan sivusta. Emme ole sitä harjoitelleet, vaan olen tähän asti pyöristänyt hiukan syöttökulmaa ja eilen avokulma onnistui hienosti hiukan pyöristämällä. Ainahan voi käydä törkkäämässä, jos kisoissa sattuu tiukka avokulma;) Vaikka tavoitteenani on, että Panu osaisi ennen pitkää itse hakea vaikeatkin pujottelun aloituskulmat. Tästä siis läksyä talveksi pujottelun osalta!

Tyrkkyputken ohitukset onnistui joka kerta: itsekseni kuitenkin tuumailin, että ryntäilin jälleen hanakasti liian lähelle putkea, kun olisin voinut hypyltä rytmittää paremmin ja lähettää Panun kauempaa putkeen. Tämä täytyy muistaa jatkossa!

Kontakteilla sain noottia Jarmolta luottamuspulasta koiraan sekä kontaktin väärästä suorittamistavasta. Tiedän kyllä mikä on Panulle oikea suorittamistapa, mutta kun tämä sama pää kesät talvet, niin välillä on vaikeuksia pitää se koossa;) Eli tästä myös muistamisen paikka ja jota ollaan sata ja tuhat kertaa reenattu. Ohjaaja antaa kontaktikäskyn ja juoksee pysähtymättä ohi kontaktin, jolle koira on seisahtunut. Ohjaajan liike pysähtyy kontaktin ohijuoksun jälkeen, jonka jälkeen katsoo koiraa ja vapautuskäskyllä molemmat liikkeelle! Kyllähän me tämä osataan, kun vain ohjaaja keskittyy tekemiseen!

Lisäksi sain noottia koiran huomiotta jättämisestä ja liian myöhäisestä palkkaamisesta! Mulla oli liian kiire selitellä omia mokiani agiopelle ja palkkasin koiran vasta seliselien jälkeen:/:  Ah niin tarpeellinen muistutus moukkamaiselle ohjaajalle! Jatkossa palkkaan Panun a i n a heti suorituksen jälkeen, jotta sen ei tarvitse odottaa namejaan hienojen suoritusten jälkeenJ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti