perjantai 10. huhtikuuta 2009

Kiirastorstain omatoimiagit

Ajelin torstaina hallille agiopen hallin avain mukanani, koska ketään muita ei ollut tulossa illan reeneihin. Hallin tienoo vaikuttikin kovin yksinäiseltä ja autiolta, eikä ketään muita liikuskellut Virpan maisemissa. Lähistön ratsastustallitkin olivat hiljaisia, eikä hevosiakaan näkynyt aitauksissa.

Metsäkiekan ja lämmittelyn jälkeen palasin hallin pihalle, jossa huomasin sittenkin saaneeni seuraa Pattijokisesta schipperke pariskunnasta, jotka olivat ajelleet matkan ihan vain tsekatakseen, josko kukaan ilmaantuisi hallille reeneihin…;)

Radanrakennusapu ja seura oli tervetullutta ja ähersimme puoli tuntia kahta ratapätkää valmiiksi. Radan rakennus, yksinkertaisenkin, on näköjään tarkkaa puuhaa: koko radan skaalaus, esteiden välimatkat, kontaktien suunnat sekä sijainnit ja sitten itse esteetkin, mitä otetaan?! En siis itse suunnitellut ratoja, toteanpahan tässä vain, että pikku hiljaa valkenee radan suunnittelun ja rakenteen vaikeus agilityssä! Varsinaista agility arkkitehtuuria;-)

Eka rata oli ’kontaktirata’, järjestyksessä hyppy, puomi, kiertämällä hypylle, hyppy kierto, keinu ja muuri. Otettiin Panun kanssa ensin muutama lämmittely hihnassa puomilla ja muisteltiin 2on-2offia ja siitä rohkaistuneena lähettiin sitte savottaan. Radasta ei kyllä jäänyt jälkipolville mitä muistella: kontakti puomilla sinne päin, hypylle kierto tökki ja jatko hypylle ja siitä keinulle ei sujunut ja muutenkin ohjaus hajosi. Täytyy myöntää, että mulla on keskittymisongelmia ohjauksessa tai ehkä sitä voisi kutsua fokusointiongelmaksi;) En ole todnäk vielä täysin sisäistänyt agilityn nopeaa rytmiä, koiran nopeita liikkeitä ja oman kehoni hallintaa ohjauksessa. Siksi ohjaukseni herpaantuu erittäin helposti, liike ja suuntaus hajoaa ja Panu ei tiedä minne menis!

Käänsin sitten keinua helpompaan kulmaan hypyltä tullessa ja otin vain kaksi estettä kerrallaan muutenkin lyhyellä radalla. Kyllähän rata jotenkin sujui, mutta ei niin, kuten olisin halunnut. Ei niin hyvin, kuin seurannut hyppyrata.

Toka rata oli siis pikku hyppyrata, kahdella putkella, hypyillä ja vimppana kepit. Sellainen kiva kieputusrata, jonka Panu teki kerrasta oikein, -rimat oli kuitenkin schipperken jäljiltä minissä, joten tein toisen kiekan hypyt medissä. Medissä Panu pudotteli rimoja: otin sitten ohjauksen tarkemmin ja huolellisemmin sekä varoin kiirehtimästä turhaan tai jättämästä Panua selän taakse. Meni ilman rimanpudotuksia! Putkeen irtoamiset oli tänään ihanan säpäköitä ja kehuin Panua maasta taivaaseen:D Viimeisenä putki-kepit meni yhtä kierrosta lukuunottamatta sujuvan soljuvasti;)

Otin nyt jo rohkeammin noita kontakteja radalle, koska reilun viikon päästä sunnuntaina oleva kisa pakottaa takaraivossa;) Noin niin kuin radalla ollessa Panun varmin 2on-2off syntyy Aa:lla ja keinulla. Puomi on epävarmin ja sitä otettiinkin toistoja poikineen reenin päätteeksi. Hyvin meni puomi yksittäin! Vaikuttaa siltä, kun Panun kiihko tekemiseen voittaa keskittymiskyvyn (hälläkin) aina tuntien alussa ja koirakaverin fokus kohentuu tunnin loppua kohden;-)

3 kommenttia:

  1. Agilityarkkitehtuuria.. :D Se muuten on aika vaikiaa puuhaa. Ja aikaavievää. Semiä kisoihin: myö peukutethan! :)

    VastaaPoista
  2. Agilityn radan suunnittelu on varmasti aika haastavaa, varsinkin, jos ei ole monta rataa suunnitellut. Siinä pitää ottaa monta seikkaa huomioon. Osuva sana tuo agilityarkkitehtuuria :) Kyllähän se vaatii aikalailla arkkitehtuurisia taitoja, kun pitää miettiä kaikki lähestymiset sun muut.
    Missä muuten on Haukiputaalla ensi viikonloppuna nuo kisat? Ois kiva tulla vilaseen, mikäli ehdin. Pitää mennä kannustamaan Jatuliin voimistelukisoja, niin en tiedä vielä, ehdinkö.
    Tsemppiä kuitenkin kisoihin, jos en muista enää käydä toivottamassa :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos Miira sempistä:D

    Iina, Haukiputaan kisat ovat OKK-Areenalla lau& su 18.-19.4. tulehan kannustamaan kisaajia!

    VastaaPoista