lauantai 14. elokuuta 2010

Hellehorna uuvutti…

…sekä ohjaajan että koiran v-o-i-m-a-t OKK:n Jari Tienhaaran tuomaroimissa lauantaiaamun agilitykisoissa. Ensimmäinen rata alkoi hiukan yhdeksän jälkeen, jolloin lämpötila varjossakin oli jo reilusti yli parikymmentä, puhumattakaan siitä, että aurinko oli aamuruskosta asti paistanut suoraan agilitykentälle. Olo oli huteran pahoinvointinen, sydän jyskytti rinnassa, hikoilutti ja pyörrytti. Meikäläisen ruumiinrakenteelle ei sovi kuuma; se uuvuttaa, lannistaa ja vie voimat totaalisesti! Mahtoi Lilullakin olla lämmin ja sitä pidettiinkin visusti varjossa radalle menoon saakka. Vuokolla oli shelttimimmille mukana myös viilentävä froteeloimi.

Ensimmäisen radan hypyt olivat 40 sentissä, jätin Lilun niin, että sillä oli tilaa ja aikaa kiihdyttää vauhti hyvin ykkös hypylle. Olin itse ykkös- ja kakkoshypyn välissä ohjaamassa. En tiedä vieläkään, eikä filkkakaan selvennä, mitä tapahtui; Lilunen ei koskaan hypännyt ensimmäistä hyppyä menosuuntaan, vaan kiersi sen sievästi. Riensin palauttamaan sen ensimmäisen hypyn taakse, jolloin se hyppäsi hypyn väärään suuntaan ja rata meni hylätyksi ihka ensimmäisellä hypyllä!!?? 'Nooh', ajattelin huonovointisena, katse harhailevana ja ajatus helteestä puuroutuneena, ’ei jakseta’ ja otin Lilun ja poistuttiin vaisuina takavasemmalle. Agility on niin täynnä yllätyksiä! ;-)

Ennen toisen radan alkua yritimme palautua ja latautua parhaamme mukaan. Otin hiukan enemmän asennetta ja kamppailumieltä mukaan. Muutin kuitenkin, aivot helteessä pehmenneinä, ohjaussuunnitelmaa useaan otteeseen ennen rataa ja se näkyi ohjauksessa:/ Alku oli melkoinen sekametelisoppa, ennen pussia olisi pitänyt valssata, puomin kontakti olisi pitänyt varmistaa, olin myöhässä renkaalla ja putken persjätön jälkeen jäin vain seisoskelemaan ja Lilu ehti juosta jalkoihin…Huoh! Tulos 16 ja osia (15 virhettä ja yliaikaa) riitti kuitenkin luokan ykkössijalle ja saimme Lilun kanssa lahjakortin tuleviin OKK:n kisoihin:)

Uupunutta ohjausta voi käydä katsomassa täältä .

Kisat jatkuu huomenna sunnuntaina, jolloin juoksemme Lilun kanssa yhden agilityradan verran. Toivon hartaasti viileämpää säätä!!

2 kommenttia:

  1. Täytyy kyllä nostaa hattua sulle ja kaikille muillekin kisaajille, jotka jaksoivat tällä säällä tänään lähteä kisaamaan. Tämän päivän lämpöasteet eivät todellakaan olleet sopivia agilitykisoille, joten ei ihme, jos uuvutti ja oli paha olo. Itsekin olin jo läkähtyä koirien kanssa rauhallisella kävelylenkillä. Voin vain kuvitella, minkälaista olisi ollut juosta agilityradalla. Harmi, kun säätä ei voi vieläkään tilata... :) Toivotaan kuitenkin, että huomiselle ois luvassa viileämpää säätä!

    VastaaPoista
  2. Toivotaan todellakin Iina, että huomenna on viileämpää. Aurinkoa on kuitenkin jälleen luvassa, toivottavasti se ei kuumota agikentälle kuten tänään:((
    Olin illan katsomassa pm -kisoja ja nyt keli oli ihanteellinen, koska agikenttä on koko iltapäivän varjossa!

    VastaaPoista