torstai 12. elokuuta 2010

Hyvän mielen torstaitokot

Illan tokotunnin pääteema oli seuraaminen liikkuroituna. Olen ottanut Panun kanssa naksulla seuraamisen aloituksia ja lyhyehköjä seuraamiskaavioita, mutta pidempää kaaviota emme ole tehneet liikkuroituna aikoihin, en edes muista milloin.

Aloitettiin kuitenkin luoksepäästävyydellä ja paikallamakuulla. Jos pisteitä jaettaisiin Panskulle napsahti molemmista kympit:) Luoksepäästävyydessä napotti paikoillaan perusasennossa ja antoi Sallan rapsutella itseään kiltisti. Lisäksi istui pitkään perusasennossa, kun Salla kävi koirakoita läpi rivissä, josta sai tietysti namipalkkaa pitkäjännitteisyydestään;)

Paikallamakuu otettiin tällä kertaa puolitoistaminuuttisena. Panu meni ensimmäisellä maata, tätä ollaan harjoiteltu, ja jäi ’odota’-käskyllä riviin muiden koirien kanssa. Poistuin samaan rintamaan muiden ohjaajien kanssa. Panu on siitä erilainen tyyppi kuin Pyry, että sitä pitää katsoa tiiviisti koko paikallamakuun, kun taas Pyry lähti helposti liikkeelle kun sitä katsoi. Pyryn paikallamakuussa katsoin sen yli, mutta en suoraan koiraan.

Hyvää häiriötä Panskun paikallamakuulle toi Haukkiksen yleinen hälinä; agikentän harkat, toisen tokokentän harkat sekä Panun vieressä olevan corgin ohjaaja, joka käveli edestakaisin palkkaamassa koiraansa. Hyvin pysyi! Palattiin yhtenä rivinä koirien luo, liikkurin käsky, viive perusasentoon ja nous heti ensimmäisellä käskyllä ja vielä viiveellä vapautus. Mairean hurjat kehut Panulle ja avokätinen namipalkka mamman shelttipallerolle:)

Seuruuta odotellessa tehtiin luoksetuloa ja noutoa. Ei valittamista näissä, pureksii tosin vielä noutokapulaa, mutta tätäkin työstetään;-). Liikkuroin ensin itse toisen koirakon seuruukaavion ja sen jälkeen päästiin Panun kanssa toimeen toveri koirakon liikkuroidessa;) Ja paremminkin olisi voinut mennä. Palautteena ohjaajan kokemattomuus liikkurointiin yleensä ja käännöksien liika ennakointi. Panun kontaktia kiiteltiin, mutta se valahti välillä ohjaajan jännittyneeseen liikkumiseen ja tuohon ennakoimiseen. Toivottiin energisempää ja rennompaa otetta koko liikkeeseen. Kaikki palaute lienee korjattavissa siten, että teen liikkeen enemmän tiedostavasti ja suurempaa rentoutta tavoitellen!

Lopuksi pohdimme Sallan kanssa tokokokeeseen osallistumisen kynnystä ja itsensä nolaamisen pelkoa! Nooh, siitäkin huolimatta ajattelin, että voisimme osallistua Panun kanssa kokeilumielellä seuracuppiin elokuun aikana. Mennään aloon, vaikka hyppy on keskeneräinen! ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti