maanantai 23. elokuuta 2010

Melkein säänkestävä tokosheltti

Panu keräsi ensimmäisessä alo-luokan seuracupissaan 146,5/200 pistettä ja kakkossijan vesisateen kylvettämällä Haukkukeitaan tokokentällä tänään. Sade oli pieksänyt tannerta suurimman osan päivästä ja tokokenttä lainehti rapakoita ja muutenkin oli märkää, kylmää ja koleaa…:(

Arvoin pitkin päivää tokocuppiin lähtemistä, koska sää oli sellainen, että mitään suurta tokoelämystä ei ollut odotettavissa. Ohjaajakin on ollut koko viikon flunssainen ja vatsavaivainen ja sheltti inhoaa silminnähtävästi vesisadetta ja märkää maata. Noh kellon lähestyessä alkamista, sitten kuitenkin jostain syystä otettiin ja lähdettiin?!

Muitakin rohkelikkoja oli ilmiintynyt seuracuppiin sankoin joukoin. Säätä valiteltiin ja harmiteltiin kuorossa, mutta eihän me koiraihmiset kovin sokerisia olla. Kokeen tuomarina toimi Piritta Ihme ja liikkeenohjaajana Hanna Partanen.

Kokeen liikkeet selitellään seuraavassa:
- Luoksepäästävyys 10: Panu istuksi perusasennossa ja päästi tuomarin rapsuttelemaan itseään ilman pakituksia.
- Paikallaolo 10: meni ensimmäisellä(!) maata, aika tiukka ’odota’ –käsky että pysyisi paikoillaan, vierestä lähti bouvier melkein heti menemään, annoin käsiapua rivistä ja toistin ’odota’, jotta ei lähtisi bouvierin matkaan. Tunnustin arvionnissa käsiavun mutta tuomari ei ollut huomannut sitä;)
- Seuraaminen kytkettynä 9: Pa haahuili hiukan, mutta tuomari sanoi, että yleensä ottaen hyvän näköistä menoa. Ohjaaja sai palautetta hihnan jäykästä pitelemisestä. Tätä täytyy miettiä, että miten se hihna olisi luonnollisemmin kädessä seuraamisen aikana!
- Seuraaminen taluttimetta 5: runsasta haahuilua, etsi nameja maasta, piti patistella:/
- Liikkeestä maahanmeno 0: ei mennyt maahan, vaan haahuili kuono maassa jälleen samassa kohdassa, kuin edellisessä liikkeessä. Varmaan jotain vastustamatonta herkkuhajua kentässä:/ En antanut periksi, vaan hain viereen ja toistettiin liike, nyt menestyksellä.
- Luoksetulo 9,5: perusasento jäi hiukan vinoon ja väljäksi. Panu tulee perusasentoon paremmin lyhyemmältä matkalta, joten tätä pidempää luoksetuloa täytyy harjoitella enemmän.
- Liikkeestä seisominen 7: otti muutaman askeleen käskyn jälkeen.
- Hyppy 5 (arvostelulapussa lukee 8 eli arvostelu nähty väärin): käsiapu hyppyyn, muuten hieno! Tuomarikin sanoi, että kympin liike ilman käsiapua:)
- Kokonaisvaikutus 10: eli kyllä me kotona osataan ja tokosta tykätään;-)

Kiitos vielä tuomarille Pirittalle ja liikkurille Hannalle!

Tiesin etukäteen, että ei ole meidän keli saatikka meidän ilta. Siitä huolimatta tokokokeesta jäi hyvä jälkimaku ja onnittelen itseäni, että rohkenin ja tokenin mennä kokeeseen. Näin jälkikäteen mietin vain, että miten saan Panun nauttimaan tokosta, tai tokokokeesta, yhtä paljon kuin se nauttii agilitystä?! Tokotunnilla ja tokoliikkeitä harjoitellessa Panulla on usein naama näkkärillä, mutta tänään sen ilme oli aika totinen:/ -Seuraavalla kerralla jäädäänkin vesisateella kotiin.

2 kommenttia:

 1. Alkuun...ihana kuva Panusta tuossa blogin ylälaidassa!

  Eilen oli oikea syyskuun keli, vaikka vasta elokuun loppua eletään. Pitäis vielä mökillä viettää ns. "venetsialaisia", mutta miten sitä tarkenee, jos/kun on näin koleaa?

  Onkohan sinne tokokentälle pudonnut niitä "sattumia", joka sai ahneen Pantterin nuuskuttelemaan? Ainakin Lilli nuuskuttelee agikentällä, jos ollaan Haukkiksella käymässä ja agikenttä on tyhjä ja koira irti ; )

  Onnea vielä minun mieleestä hyvin sujuneesta kokeesta!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Vuokko; kuva on syksyltä -07 Haukkikselta kuinkas muuten;) Pitäisi ottaa uusia kuvia, mutta onhan nuo vanhatkin käyttökelpoisia!

  Toivokaamme, että vielä tulee lämpimpiä kauniita syksyiltoja viettää 'venetsialaisia'!

  Pitäisi saada Panu niin innostuneeksi tokoiluun, että ei maassa olevat 'sattumat' kiinnosta; siinä on haastetta kerrakseen.

  Tokokoe meni mielestäni alisuorittamiseksi meidän molempien osalta; olosuhteet eivät olleet puolellamme eilen;) Mutta, -jatkamme harjoittelua!

  VastaaPoista