maanantai 12. tammikuuta 2009

Kevätkauden tokotunnit alkoivat

Shelttijannut Pyry ja Panu jatkoivat hiukan pidennetyn joulutauon jälkeen tokon sunnuntai-illan alo-avo -ryhmässä OKKn hallissa Virpiniemessä. Olen pitänyt molempia mukana tokotunnilla ja jaan tunnin noin fifty-sixty molemmille;)

Eilen otimme porukan kanssa pienen alkulämmittelyn jälkeen paikallooloa ja sitten liikkeestä maahanmenoa kilpailunomaisesti.

Pyry aloitti tokotunteroisen ja sen paikallamakuu meni alun tuplakäskyä lukuunottamatta putkeen ja Pyppänä sai ruhtinaalliset, mutta rauhalliset kehut hienosta paikallaolosta. (Rauhalliset siksi, että en halua erittäin vilkkaan shelttini intoutuvan liikaa ja samalla innostuvan väykytykseen toko-kentällä;)

Pyryn kauneusvirheitä ovat ja ovat aina olleetkin heikko kontakti seuraamisessa ja hidastettu maahanmeno. Tällä kertaa saimme palautetta kanssareenaajilta hyvästä kontaktista ja maahanmenokin oli kuulemma 'kaunis', kaunis, mutta hidas:) -Ihan plussapuolella siis?! Ohjaaja sai rakentavaa kritiikkiä ylimääräisistä maneereista, joita teen siis tiedostamattani.

Panun liikkestä maahanmeno oli autossa odottamisen johdosta hiukan ylivireinen ja levoton, mutta meni se silti liikkeestä maahan ja liike sujui loppujen lopuksi kohtuulllisesti. Sheltit ovat yksilöitä ja Pyryyn verrattuna Panu sai palautetta reippaammasta ja rohkeammasta olemuksesta ja suorittamisesta:) Panun maahanmeno on mielestäni sellainen ideaali pudotus maate, jota kai Pyry ei koskaan saavuta.

Olen ollut kuitenkin huomaavinani, että Panu ei halua/jaksa/kestä tokoliikkeiden kovin montaa toistokertaa: jos se tekee yhden kerran oikein, sitä ei huvita enää toistaa liikettä montaa kertaa. Tästä johtuen Panun toko-ohjaamisen täytyy mielestäni olla erittäin huolellista ja eliminoida ohjaajasta johtuvat huolimattomuusvirheet ja epätarkkuudet liikkeiden ohjauksessa. Jooh, Panun toko-ohjauksessa on syytä keskittyä olennaiseen;-)

Välttääkseni turhia paineita itseltäni, en lausu tokokauden tavoitteita nyt ääneen! Yritämme puurtaa 'maan hiljaisina' ja toivomme parasta jos/kun tokokisoihin lähdemme;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti