tiistai 13. tammikuuta 2009

Uusia agilitytuulia;-)

Aloitimme tänään Panun kanssa agilityn kevätkauden Active Dogin valmennusryhmässä Haukiputaalla. Tarkoitus olisi hioa koirakkoamme kilpailuvalmiuteen: kontakteja, ohjaajan liikkumista (=sivusuuntaan liikkumisen vaikeudet) sekä muita eteentulevia ohjausongelmia.

Ensimmäisen tunnin jälkeen otamme heti lykkäystä suunniteltuun helmikuun alun OKKn 'kotikisojen' kisauran aloitukseen, koskapa kontaktit menivät Panulla (= lue meillä;) uusjakoon.
(Voisimme tietysti mennä hyppykisaan, mutta katsotaan nyt, olishan se kisa-avaus hyvä saada alta pois kummittelemasta;-)

Tähän mennessä kontakteja on opeteltu epäämääräisesti ja vähän sinne päin ja Pa ei oikein tiedä mihin sen tulisi pysähtyä: se tottelee vain 'seis' -käskyä ja tuloksena on seisahtaminen kontakteilla vähän 'mihin sattuu'. Otamme nyt uuden, johdonmukaisemman tavan opetella kontakteja, jotta Pa tiedostaisi kontaktit uudella ja oikeammalla tavalla. Lisäksi vähennän kädestä palkkaamista, jotta Pa malttaisi suorittaa esteitä itsenäisemmin ja olisi vähemmän kiinni kädessä.

Pitkän joulutauon jälkeen Panu oli kuitenkin, lievistä ylikierroksista huolimatta, erittäin hyvin kuulolla ja suoritti harjoitusradan mielestäni h-i-e-n-o-s-t-i :-o Pieni keppiharjoituskin, putkesta kepeille 90 asteen kulman sisäänmenolla, meni Pa:lla upeasti.

Toistan tässä itseäni, kun mielestäni minä olen jatkuvasti se heikompi lenkki meidän koirakossa! Panulla sen sijaat riittää vauhtia, tahtoa ja taitoa, mun täytyy vain yltää sen tasolle :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti