perjantai 23. tammikuuta 2009

Viikon agilitysummary

Yhteenvetoa kuluneen viikon agilityharjoista Panun kanssa; osallistuimme sekä Active Dogin että OKKn harkkoihin tällä viikolla. Kuluvan kevään aikana meillä tulee olemaan mahdollisuus harjoitella agilityä kaksi kertaa viikossa huhtikuuhun saakka, tiistaisin ja torstaisin, ja aiommekin ottaa Pa:n kanssa ilon ja opit irti harjoittelusta.

Tiistain harkoissa jatkoimme kontaktien harjoittelua. Teimme puomia hihnassa ja tavoitteena on saada shelttijannu tajuamaan, mitä sen tulee tehdä kontakteilla. Oletan ja odotan, että kontaktien suoritusvarmuus etenee tulevien viikkojen aikana, suurin vaikeus tässä ensi vaiheessa on, sekä minulla että Pa:lla se, että miten osaan kertoa sille mitä siltä nyt halutaan kontakteilla ja sitten harjoitella sitä niin, että viesti menee perille;)

Lisäksi otimme tiistaina hypyn kiertoa eri kulmista sekä keppejä pienin variaatioin.

Torstain harkoissa kävimme ensin läpi pientä hyppy-putki -rataa, jossa jälleen ilmeni nämä agialoittelijan virheet: myöhässä olevat käskyt ja hitaahkon motoriikkani sovittaminen koiran etenemiseen ja liikkeeseen. Kun sain korjattua myöhässä olevat aikeeni ja elkeeni, Pa eteni ihanteellisesti.

Toinen harjoitus oli pyörivä hyppyrata jossa yksi hyppy 'kierrolla'. Radalla katsottiin, miten kunkin koira tottelee käskytystä ja irtaantumista: tässä korostui etenkin se, kuinka ajoissa/myöhässä käsky esteelle annetaan. Pa:n kohdalla niin, että kun se on kädessä kiinni ja suht kuuliainen ohjaajalle, joka tuntuu olevan jatkuvasti myöhässä, katseli se ja kyseli koko ajan, että 'minne nyt, minne nyt'. Agilityopettajamme vinkkasikin, että minun pitää käskyttää seuraavalla hypylle jo silloin kun, Pa hyppää ensimmäistä hyppyä. Tämä ohje sai radan sujumaan entistä jouhevammin, eikä Pa:n tarvinnut kysellä suuntaa tahi seuraavaa estettä.

Agilitytunnit ovat tällä hetkellä Panun elämän suola: se rakastaa lajia. Lieviä harmaita hiuksia on tämän agilityinnon myötä tuottanut Pantterin kohtuuton kuumuminen harjoituksiin saavuttaessa ja itse harjoituksissa. Tästä on oireena vinkuminen, kiihkeä haukkuminen ja sinkoilu ees sun taas;-) Noh, olen päättänyt ruveta toimiin höyryävän shelttijannun viilentämiseksi ja pidän täst edes pientä 'asetta' mukana agireeneissä: -nimittäin vesisuihkepulloa.

Pieni moka tiistain reenissä oli jankuttaa räykkyyn 'ei+vesisuihke, ei+vesisuihke', vaikka olen luvannut itselleni, että agilitykentällä en sano Pa:lle 'ei:tä'. Torstain tunnille muutin kiellon sitten sihittämiseksi, eli väykkyyn: 'sssssh+vesisuihke', sihittäminen tehostaa mukavasti vesisuihkun tehoa:D

Tuntui pienellä vesisuihkeella kuonolle olevan positiivisen hiljentävä ja keskittymistä lisäävä vaikutus kuumakallen vouhkaamiseen! Jää näin hällä ja mullakin enemmän energiaa varsinaiseen asiaan eli reenaamiseen, eikä tarvitse tuhlata sitä turhaan poukkoiluun kentän reunalla;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti