sunnuntai 18. tammikuuta 2009

Pantteri sai koko tokotunnin;)

...koska tokotuntia edeltävällä lenkillä Pyryn vatsa meni sekaisin ja sen housut tuhriintuivat siihen itheensä;-) Voitte varmaan kuvitella, kuinka intensiivisesti lämmin auto lemusi koiranlannoitteelle, yöjks;) Kotiinpaluun jälkeen auton interiöörin istuinsuojukset menivät kaikki pesuun.

Tiedän kuitenkin, että Pymyllä ei ole vatsatautia, vaan sen pötsi meni sekaisin edellisenä iltana antamistani kuivatuista kanapaloista. Se on tehnyt sen ennenkin, ajattelin vain, että ei pieni kanapala saa sitä sekaisin. Inhorealismi löi vasten kasvojani sitten tänään!

Itse tokotunti alkoi vähän haparoivasti ja ajatukset eivät olleet ihan tekemisessä. Ensimmäinen liikkeestä maahanmeno meni ihan harakoille, koska tokolämmittelemätön Panu ei ymmärtänyt mitä siltä vaadittiin. Ajattelematon ohjaaja sai sen hämmennyksiin, niin että shelttijannu alkoi tyypillisenä sijaistoimintona nuuskuttelemaan hallin lattiaa. No, ryhdistyin siinä sitten ja keskityin ensimmäisen hukkaliikkeen jälkeen täysin Panun kanssa tokotteluun.

Tunnin pääteemana oli luoksetulo, jonka Pa suoritti erittäin hyvin jollei täydellisesti;) -Ainakaan kanssareenaajat eivät löytäneet Pa:n luoksetulosta moitteen sijaa. Variaationa teimme luoksetuloa myös koko hallin pituudelta, tavoitteena oli vauhdin parantaminen. Tässäkin Pantteri tuli luokse kybällä :D

Sivuteemana harjoittelimme ryhmässä (häiriö)kontaktin pitämistä siten, että teimme koirakkokujan, jossa kukin vuorollaan seuruutti koiraansa. Tavoitteena oli kontakin pitäminen sekä seuratessa että kujassa ollessa. Tämä oli hyvä harjoitus, sillä Pa ottaa silloin tällöin häiriötä muista koirista mm luoksetulossa.

Lopuksi testasimme luoksepäästävyyttä: shelttinä Pa on (rotumääritelmän mukaisesti;-) varauksellinen vieraita kohtaan ja on epäkohteliaasti kiinnostunut ainoastaan tarjolla olevasta herkkupalasta. Noh, toko-ohjaajamme antoikin sille pikkuherkun, jonka jälkeen Pa salli armollisesti rapsutella itseään. Huoh: Pa:n ei tarvisi olla mikään tyrkky, mutta hieman helpommin lähestyttävä se saisi olla. Luoksepäästävyydessä riittää näin ollen harjoitussarkaa.

4 kommenttia:

  1. Ihanaa inhorealismia.. :D Onneksi syy oli noin selvä. Hajuhaittoja lukuunottamatta siis Peepoikien valtakunnassa kaikki hyvin: hianoo! Meilläkin näyttää jo hyvältä Demin kanssa. Mukavankuuloisia Tokotreenejä teillä! Reeni-iloa, lajiin kuin lajiin!

    Miira (ps: minen saa näitä tunnisteita toimimaan näissä blogspoteissa juur koskaan.. :( )

    VastaaPoista
  2. Jäi mainitsematta tuohon shitti-toko -juttuun, että kyllä se Pyrykin joutui sitten pesulle;)

    VastaaPoista
  3. kappas..teilläkin on blogi..miiran sivujen kautta tän pongasin..pitääpä alkaa vierailla täälläkin..*elämä pian pelkkää blogia* :D

    VastaaPoista
  4. Blogit tuntuvat tosiaan olevan kuuminta hottia tällä hetkellä;-)

    VastaaPoista