tiistai 17. helmikuuta 2009

Pakkaspäivän ratoksi: Haukipudas –22°

Kävimme Activen hallilla aamutreeneissä ja ilokseni huomasin, että aikaisemmin opitusta on jäänyt jotain pitkään muistiin. Kun tein ensimmäistä kertaa esm twistiä, liike tuntui ylitsepääsemättömän vaikealta, kehon motoriikkaa oli hankala hallita nopeassa liikkeessä, puhumattakaan samanaikaisesta koiran ohjauksesta. Mutta alitajunta on näköjään työstänyt liikettä, niin että twisti oli jalostunut ihan hyödynnettäväksi asiaksi ohjauksessa;-) -En voi myöskään unohtaa erinomaisen opetuksen merkitystä ja ansiota uusien ’agilityliikkeiden’ oppimisessa!

Twisti meni siis oikealta puolelta erittäin säpäkästi, mutta vasemmalta, huonommalta puoleltani, hiukan kömpelömmin. Meni se twisti vasemmaltakin, mutta silleen kulmikkaasti;-/

Pakkovalssi meni nopeasti ja sulavasti molemmilta puolin, paitti että Panu karkasi putken väärään päähän molemmilta puolin:-/ Käskytys on auttamattoman myöhässä nopean koiran kanssa ja kun täytyy keskittyä johonkin vähän vaikeampaan liikkumisessa, on käskytys vielä tavanomaistakin myöhemmässä, huoh!

Lisäksi mulle ja Panulle tuli ensimmäistä kertaa harjoiteltua poispäin kääntöä, joka tuli myös kotiläksyksi;-) Teimme ensin kuivaharjoitteluna, nami kädessä koiran kääntämistä ja sitten liikettä sovellettiin pieneen rataharjoitukseen. Nooh, saimme hinkata tovin, että ohjaaja sai kääntämisessä paketin haltuunsa. Poispäin kääntäminen onnistui siis lopulta, mutta hyppyyn yhdistettynä en millään ehtinyt valssata siinä missä oli tarkoitettu, joten radan viimeisenä oleva putki meni töksähtäen.

Panun kontaktiprojekti jatkui muun harjoittelun ohessa: upeeta & mahtavaa, shelttijannu tarjosi jo keken ’alas’ –käskyllä 2on-2off –kontaktia! Olen varovaisen toiveikas ja onnellinen tästä agilitymaailmassa pienestä, mutta meille suuresta edistysaskeleesta kontakteilla:D

2 kommenttia:

  1. Oulunsalon tytöiltä terveiset pojille :) Emäntä Kirsi käy täällä aina lueskelemassa kuulumisianne. Aurinkoista kevättä koko teidän poppoolle!

    VastaaPoista
  2. Pienistä askeleista koostuu loppujen lopuksi pitkä matka!! Iloitaan siis niistä!! :D

    VastaaPoista