sunnuntai 22. helmikuuta 2009

Tärviöllä

Oleva paikalla makuu on mun ja Pyryn suurin haaste, jos vaikka kun ajatellaan tulevan maaliskuun lopun toko koetta! Tämänpäiväisen tokotunnin perusteella keinot alkaa olemaan vähissä, kun levoton pikkujätti liikahtelee luvattomasti liikkeen aikana. Sain viedä sen tänään kolmeen otteeseen takaisin paikalleen, se kun liikkui tai hiipi pois makuupaikaltaan:(

Toko-opemme johtopäätös Pyryn seilailusta oli se, että se on ikään kuin ei tietäisi mitä pitää tehdä!!!!???? Ken tietää, mitä pikku shelttimiehen pääkopassa on tapahtunut kyseisen liikkeen suhteen, se kun on ’aina’ ollut Pyrylle varma liike! Kerroin opettajalle esimerkin kokeesta, missä Pyryn molemmilta puolilta lähti koirat menemään, mutta Pyry pysyi jämäkästi paikoillaan. –Oi niitä aikoja Pyryseni;-)

Uutena lääkkeenä Pyryn pysymiseen paikoillaan makuun aikana on se, että namikuppi laitetaan sen selän taakse ja vapautetaan liikkeen jälkeen taakse namille. Tätä täytyy harjoitella ahkerasti olohuoneessa, jotta Pyrylle palautuisi mieleen paikalla makuun dynamiikka;-)

Seuraamiskaaviot menivät Pyryn osalta moitteitta; kontaktissa ja oikealla paikalla sivussa. Lievästi se edisti paikoin, mutta vain ohimenevästi ja sain namilla asemoitua Pyryn oikeaan paikkaan.

Ohjaaja sai palautetta seuraamisen naurettavista käännöksistä, jossa koira seisoo paikoillaan ja ohjaaja pyörii koiran ympärillä:D Nooh, kukaan ei ole seppä syntyissään, mulla on joskus intoa enemmän kuin taitoa;) Seuraamisessa on omat vaikeutensa miniatyyrisheltin kanssa ja ohjaaja saikin tehtäväksi harjoitella käännöksiä ilman koiraa.

Hyppy meni jälleen hjulppeesti, vauhtia ja intoa piisasi. ’Seiso’ –käsky kaikui kuitenkin taas kuuroille korville ja Pyry asettui oppimansa (ja siis opetetun!) mukaisesti seisomaan kuono melkein estettä hipoen. Mielestäni se seisoi kuitenkin niin, että se ei ollut aivan liian lähellä hyppyä, -mutta tämä on vain minun mielipiteeni;) Steppailua en tänään havainnut, hyvä Pymy!

Lopuksi toko-opettajamme Pia leikki Pyryn kanssa ’maata’ –leikkiä mamman villahanskalla. Leikin kulku oli se, että ensin vähän riehuttiin ja juostiin hanskan kanssa ja sitten käskytettiin iloisesti ja vauhdikkaasti ’maata’. Tavoitteena on karsia Pyryltä sellainen alistuva, hidas ja vastentahtoinen maata meno. Toko-opettajamme mukaan Pyry tokoilee yleensä iloisesti ja lippu korkealla, vain maatameno on Pyrystä vissiin jotenkin koiramaista;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti