tiistai 17. maaliskuuta 2009

Harkkojen nollarata:)

Activella oli tänään monta hyödyllistä teemaa harjoitusradalla, joka tehtiin kahdessa osassa. Ensin tehtiin hyppy-putkeen yhdistelmästä pimeään putkeen irtoamista, joka Panulla meni ensin varsin laajalla kaarroksella, mutta suoraan putkeen kuitenkin. Otettiin sitten uusiksi ja agiopen ohjeiden mukaan sihitin siinä vaiheessa, kun Panu sujahti putkeen vinkkinä siitä, että vauhtia saa vähän hiljentää ja kaarrosta pienentää käännöksessä pimeän putkeen suuntaan. Meni sihinällä säestettynä kuulemma paremmin ja pienemmällä kaarroksella;)

Putken jälkeen mentiin takaa kierrolla hypylle, johon yritin soveltaa poispäin kääntöä. Meni hää silläkin, mutta poispäin kääntö ei ollut kovin sulavaa, ohjaus jäi vajaaksi ja ei varmaan ollut kovin selkeää Panulle;) Ohjaajan kannalta heikoin osio, oli hyppykierrolta siirtyminen seuraavalle hypylle, johon koira olisi pitänyt ohjata hiukan selkä edellä, jotta hyppy olisi kulkenut oikealta puolelta. Tähän sain lisäohjeistusta agiopettajalta, jonka jälkeen sain Panun ohjattua yhdistelmän oikealta puolelta.

Voi itkujen kevät, että mun motoriikka on surkeaa kovassa vauhdissa! Olen jotenkuten saanut käskytyksen toimimaan oikea-aikaiseksi, mutta vaikeammat, uudet ohjauskuviot hakevat vielä paikkaansa. Uskon (ja toivon) kuitenkin, että ne vaikeammatkin ohjauskuviot kypsyvät hitaasti, mutta varmasti ohjaajan mielikuvissa! Toisto ja toistojen toistot ovat todnäk kaiken oppimisen äiti agilityssä??!!

Toisessa osiossa oleva pimeä putkeen meno meni jälleen Panulta suoraviivaisesti. Hyppy-kepit meni myös ilman virheitä! Lopuksi otin, =jännitti, erikseen ja ensimmäistä kertaa sitten ’uuden kontaktiprojektin’ Panun ilman hihnaa kontaktille. Aa:lla 2on-2off toteutuu mielestäni luontevimmin esteen suuren kulman ansiosta ja Panu pysähtyikin u-p-e-a-s-t-i ’alas’ –käskyllä oikea-aikaisesti oikeaan paikkaan!! Vapautus naksulla ja päälle ruhtinaallinen palkka ja reilut kehut taitavalle shelttijannulle;-o

Agitunteroisen päätti epävirallinen ’kisa’ meidän viiden koirakon kesken. Suoritusvaihtoehtona oli joko rata aa:lla tai ilman aa:ta ikään kuin hyppyratana. Panun kanssa tehtiin hyppyrata, jossa oli yksi este enemmän kuin niillä, jotka ottivat aa:n radalleen. Radan kriittiset kohdat meille olivat hypyltä kepeille meno, kepeiltä putken kauempaan päähän ohjaus kahteen eri kertaan radalla sekä viimeisenä esteenä rengas! Hyppy-kepit meni jälleen jouhevasti, putken kauempaan päähän ohjaukset vähemmän jouhevasti, mutta menivät kuitenkin ja viimeisenä rengas oikeasta aukosta läpi;-) Eli tulemana nollarata, josta Panu sai jälleen ihastelevat ja runsaskätiset kehut&palkkion mammalta! On se vaan niin hieno koira ja Tuulikin paras ystävä;-o

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti