tiistai 31. maaliskuuta 2009

Pääosassa pujottelua

Huono yhdistelmä: nopea koira ja kokematon ohjaaja! Totesin mielessäni jälleen kerran, kun en periaatteessa itse osannut tehdä toimivaa ohjaussuunnitelmaa Panulle Activen ratapätkälle.

Agiopemme neuvosta lähdin sitten Panun kanssa yhtä aikaa ja kun se irtosi putkeen sain tilaisuuden oikaista sen edelle niin, että jatkon hyppy-yhdistelmät saatiin menemään. Tarkempaa ohjaustapaa haettiin sitten hypyltä jyrkästi kepeille, johon ohjaajan tuli ehtiä ensin vetämään koira pujotteluun. Pidemmälle pujottelussa edistynyt koira osaisi itsenäisemmin hakea tämänpäiväisen jyrkän avokulman, mutta Panulle se täytyi vielä näyttää kädestä pitäen;-) Itse pujottelu sujui ja sujuu Panskulta mainiosti ja tänään tuntui olevan turbovaihdekin päällä:D

Toisen rataharkan teemana jatkui sama pujottelun avokulma: kaksi hyppyä alkuun ja siitä sitten pujotteluun. Ensin piti kyllä taasen hioa ja hakea oikeaa ohjaustapaa ja kuvitella se yksi ylimääräinen keppi pujottelun alkuun, jotta sain Panun lähetettyä siihen ensimmäiseen keppiväliin!

Jännästi sitä yhtenä päivänä ohjaa paremmasti ja Panu kulkee kuin unelma ja sitten taas vielä jännemmästi toisena päivinä on liian kova kiire koko ajan, koira jää jatkuvasti selän taakse, ei muista hässäköidessä esteiden nimiä, huutaa putkeen kun pitäisi käskee kepit, keskittyminen on hakoteillä jne tms. Huoh! Jos koira ei varmasti ole kone, niin ei sitä ole ohjaajakaan;-)

Jatkettiin muun agi-ilottelun ohella keken harjoittamista, ensin hihnassa pari muistelokertaa ja sitten ilman hihnaa. Ihan se 2on-2off sujuu jotenkin jo ilman hihnaa. Olemme varovaisen tyytyväisiä ja toiveikkaita;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti