torstai 19. maaliskuuta 2009

Pieniä otoksia kisaradoista

Teimme OKKn agiharkoissa kahta erillistä ratapätkää, jossa ensimmäisessä pääteemana oli pimeään putkeen irtoaminen ja toisessa lähdön hyppysuoran jälkeen koiran kääntäminen vinosti jatkoon.

Lyhyestä virsi kaunis: eli Panulla ei ollut ongelmia kummankaan radan suorittamisessa, vaan ne menivät kertalaakista oikein molemmat:D

Toinen juttu olikin sitten ensimmäisen radan variaatio, jossa yritin saada Panun pimeän putken vaikeampaan päähän. Meni se sinnekin ensi yrittämällä, mutta mukaan tuli se Panumainen kieppi, joka johtuu ohjauksen epämääräisyydestä ja epätäsmällisyydestä niin, että Panulle jää epäselväksi että mihin sitä oltiinkaan menossa;-) Sitä kieppiä sitten yritettiin hioa pois ja kyllähän se saatiinkin, kun Panu oppi toistoista mihin ollaan menossa;) Oppimisen paikka tässä onkin se, miten itse saan ohjauksen täsmällisemmäksi ja oikeammaksi niin, että Panun ei tarvitse kysellä menosuuntaa! Tätä täytyy miettiä ankarasti;-)

Otin oheisharjoitteluna jälleen kekeä, ensin hihnassa ja sitten ilman hihnaa. Ilman hihnaa 2on-2off ei toiminut ollenkaan, syystä jonka harjoittelukollega Merja valaisi olevan se, että minä itse liikun aivan eri tavalla ilman hihnaa kuin hihnan kanssa, kun koira suorittaa kontaktiestettä!!!! Kiitos kaunis Merja oivasta vinkistä, jota en tietenkään itse olisi heti kohta oivaltanut;) Eli otettiin sitten Panun kanssa ilman hihnaa keke siten, että liikun suunnilleen samalla tavalla ja samassa kohdassa suorituksen aikana kuin hihnalla. Ja a vot, Panu teki kekellä hienon 2on-2off –kontaktin ilman hihnaa! Ihanaa Panu ihanaa!!!!

Olemme kuitenkin varovaisia ja realisteja kaiken tämän ilostuksen vallassa ja jatkamme tunnollista 2on-2off harjoittelua vielä hihnassa, koska ymmärtääkseni kontaktit ovat agilityssä ikuisuusprojekti kaikille koirakoille:D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti