perjantai 12. kesäkuuta 2009

Asennevammainen agiohjaaja:/

Mulla on sellainen asenneongelma ohjaajana, että kun luulen ja olen tietävinäni, että ei jotain osata, niin sitten ei edes yritetä:/ Toisaalta, kyllähän minä ohjaajana tiedänkin, mitä me ei Panun kanssa vielä osata, mutta ongelma onkin siinä, että ei osaa, uskalla tai kykene edes yrittämään jotain uutta ohjauskuviota. Onhan siinä mukana kokemattomuuttakin, en halua opettaa jotain väärin tai sinnepäin ja sitten kuluttaa puoli vuotta tai enemmänkin, sellaisen asian korjaamiseen, jonka olisi voinut tehdä kerralla alusta alkaen oikealla tavalla, vert. kontaktit.

Agilitystä on moneksi, se opettaa pitkäjänteisyyttä, sinnikkyyttä, itsekuria sekä tavoitteellisuudesta ja tahdonvoimastakin…:) Eilisellä radalla, joka meni suunnilleen kuten ym., oli kinkkisimpänä paikkana poispäin kääntö –hypyllä4 (esteen numero pitäisi olla oikealla), joka ei tietenkään mennyt eka kerralla oikein, koska en siis edes yrittänyt liikettä kunnolla, saatikka 'tosissani':/

Loppuosa radasta meni suht sutjakkaasti, ainoastaan suora putki10-hyppy11-putki12 oli vaikea meille: jäin tietysti suoralla jälkeen ja Panu ei hypyn jälkeen osannut irrota putkeen12. Putkesta kepeille ja aaltomainen hyppysarja, oli no problemo ja erittäin bueno. Ja mansikkana (=ihanaa, kun kesän mansikkasesonki lähestyy) jäätelössä oli Panskun hianon hiano irtoaminen putkeen17 ja sitten toiseen kertaan kepit18 vimoseksi.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen otimme erikseen alkuosaa poispäin käännöllä. Rima oli hypyssä alhaalla ja palkka heti maassa hypyn jälkeen. Panu ymmärsi oitis, mistä oli kysymys ja sitten tehtiin alusta hyppy7:aan saakka. Myös valssi putken5 jälkeen hypylle6 vaati hiomista, jotta saan oman linjani pidettyä ja Panun jouhevasti jatkoon.

Niina näytti vielä, kuinka poispäin kääntöä voi tehdä kuivaharjoitteluna. Olen sitä tehnyt aiemminkin, mutta Panu tuppaa hypähtämään käännöksessä ynnä höystämään liikettä möykkäämisellä. Niinan ohjeiden mukaan vedin Panun kuonosta käännöksessä, jolloin se sujui huomattavasti sulavammin ja Panullakaan ei ollut syytä turhaan meuhkata liikkeen aikana;)

Kaiken kaikkiaan erinomaisen hyvä ja opettavainen reeni, eikä vähiten ohjaajan mentaliteetille;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti