tiistai 23. kesäkuuta 2009

Möllinolla ja fiasko-ohjausta

Haukkiksen aurinkokeitaalla kisailtu eilinen ev agi meni möllikisan osalta meille nollan merkeissä, kun taas jälkimmäinen kisarata jätti jälleen runsaasti toivomisen varaa ohjauksen suhteen:/

Aloitettiin ykköskoirakkona mölleissä ja Pantteri kulki hienosti kuulolla. Pientä kyselyä ensimmäisellä putkella, mutta sisään solahti kuitenkin. Kontaktit takkuilivat myöhässä olevan ’alas’ käskyn takia ja niinpä ne menivätkin läpijuoksuiksi. Ei siis hetkenkään hengähdystaukoa mölleissä, mutta kuitenkin sellainen hyvähkö nollarata meille:)

Alla oleva mukaelma kisaradasta alkoi ihan soukeasti, jälleen aloittava koirakkona. Sain Panun putken tyrkkypään ohitse oikeaan suuhun ja siitä jouheasti jatkoon puomin kontaktille, josta alkoivat ohjaajan mustat sekunnit:( En taaskaan noudattanut ohjaussuunnitelmaani, vaan Panu ajautui puomin jälkeen ohjaajan liikkeen mukaan liiaksi oikealle sivuun ja hyppy-rengas-muuri-hyppy –suora saatiin juuri ja juuri takkuisesti läpi. Aa:lla hieno kontakti, mutta jälleen ohjaus hajosi hyppy-suora putkella, jossa jäin seisoskelemaan putken viereen tuppisuuna ja tumput suorina, joten Panu veti silmänräpäyksessä omat johtopäätöksensä ja sujahti takaisin putkeen! Hyllyradan kaksi viimeistä estettä pituus ja hyppy vauhdikkaasti, jonka jälkeen kiitosta, kehua ja palkkaa innokkaalle agilitykoiralle, joka aina tekee parhaansa radalla.Mitä tästä opimme: ohijuoksujen lisäksi, tarvitaan runsaasti ’persjättö/valssi’ –harkkaa kontakteilla. Panu karkasi aa:lta, koska luuli, että jo mennään, kun ohjaaja vaihtoi puolta:/ Runsaasti tyrkkyputkien ohitusharkkoja sekä runsaasti aa&puomi-putki –ansojen harjoituksia (joita tosin ei eilisellä radalla ollut).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti