perjantai 26. kesäkuuta 2009

Kaksoiskäskyjen tokocuppi

Otettiin ja osallistuttiin Panun kanssa eilen OKKn tokocuppiin mölliluokassa. Mentiin kuten mentäisiin harkkoihin, rennolla ja iloisella fiiliksellä. Tosin, ennen kehään astumista hiukan jännitys kouraisi sydänalasta, kuten yleensä aina ennen kaikenlaista kisaamista, mutta onneksi tunne pyyhkiytyi nopeasti pois;)

Panu harkkaa tokoa kerran viikossa agilityn ohessa, tottelevaisuusvireen, kontaktin ja kuuntelemisen sekä koiran yleisen hallittavuuden kehittämiseksi ja ylläpitämiseksi. Mielenvireyttä väheksymättä;) Henkkoht mielipiteeni on, että jokaisen agilitykoiran olisi osattava vähintään tokon alkeet, jotta koirakon yhteistyö olisi jouhevampaa ja koira osaisi peruskäskyjä, kuten ’paikka’, ’tänne’ jne tms;)

Panun toko ei ole tavoitteellista, vaikka se osaakin yhtä sun toista: juhannuksen aikoihin se ’oppi’ noutamisen. Eli kun Panu jo osasi pitää kapulaa suussaan seuruussa, osasi tuoda ja antaa kapulan käteen, oppi Pa jussina myös tuomaan kapulan sivulle ja i-s-t-u-m-a-a-n kapula suussa ja luovuttamaan kapulan istuessaan! Sillähän oli istumaan mentäessä tapana pthullauttaa kapula suustaan, mutta nyt siis edistystä tällä saralla:)

Eilisessä kisassa Panu keräsi pisteitä 109,5/120 ja seuraavassa osiot:
Luoksepäästävyys: 9,5, hiukan pakitti tuomaria, mutta kohtuullista muuten, siihen nähden, että tämä oli Panun ensimmäinen luoksepäästävyys tänä kesänä:// Koska Pyry yleensä aloittaa tokotunnit, ei Panun kohdalle ole sattunut luoksepäästävyyttä liian usein!

Paikallaolo, 1 min, etäisyys n 2 metriä: 9, muuten ok, mutta loppuasentoon kaksoiskäsky. Tämä jännitti eniten, koska vielä edellisinä päivinä Panu rupesi vinkumaan ja liikehti levottomasti jo puolen minuutin kohdalla. Otinkin edellisenä iltana olohuone paikallaolon, jossa 1,5 min meni ongelmitta, joten ehkä se avitti tähän.

Seuraaminen kytkettynä: 9, harjoituksen puutetta, kontakti aika hyvä, mutta haahuili välillä, tuomarin kommentti: ’nättiä seuraamista’:) Loppuasento yhdessä pysähdyksessä hiukan vino, syynä ohjaajan tökspysähdys.

Liikkeestä maahanmeno: 7,5, haahuili hiukan seuraamisessa, kerrasta maahan, loppuasentoon tarvittiin jälleen kaksoiskäsky, Panun maahanmeno on yleensä hieno pudotus, joka oli tässäkin liikkeessä parasta.

Luoksetulo: 10 :D Valitettavasti mamman silmänilo, liehuvat pulisongit on eliminoitu, mutta riittäähän tuota karvaa näköjään vieläkin mukavast huljumaan:)

Kokonaisvaikutus: 10, tuomarin kommentti (muistaakseni): iloista ja hyvää yhteistyötä!

Kiitos vielä tuomarille ja muille tokocupin puuhaihmisille kivasta ja rennosta kisaillasta!

Tällaista menoa meillä! Nyt tiedän enemmän siitä, missä ja miten mennään Panun tokon kanssa. Seuraavaksi harjoittelemme hyppyä, josta jo jotain osaamme, mutta paljon on vielä opiskeltavaa. Etenemme Panun tokossa kirkasotsaisena ja iloisella mielellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti