perjantai 27. helmikuuta 2009

JK: Hätiä mitiä

Pätevä osteopaatti-setä totesi tänään Panua käsitellessään, että etutassujen oireilu johtuu lapojen kireydestä. Eli lapojen alueella lukossa (kai) olevat nivelet aiheuttavat, kuten meillä ihmisolennoillakin, tuntemuksia jaloissa ja jalkapohjissa. Muun muassa tunnottomuutta ja kenties kihelmöintiä. Että siitä ne Panun etutassujen kommervenkit varmaan johtuivat. Itse tassuset vaikuttivat olevan menokunnossa;-) Seuraamme kuitenkin tilannetta!

Panulla tavanomaisesti oireileva rintarangan nivellukko-tilanne oli olematon tänään, mitään ongelmia sieltä osastolta ei löytynyt ja myös lantion liikkuvuus oli moitteeton.

Talvessa kuten kesässäkin on koirapojille omat vaaramomenttinsa: talvella on salakavalasti jäätä lumen alla, joka saattaa olla vaarallisen liukasta. Panun lapalukot ovat todnäk seurausta liukastumisesta/ tai –sista, joka on ajan kanssa johtanut lapojen kipeytymiseen. Olen luopunut keppien heittelystä talvella jo parisen vuotta sitten, kun huomasin, kuinka Panu ryykää hurjalla ylinopeudella keppien perään ilman minkäänlaista vauhtikontrollia. Panun elämässä kun mennään koko ajan tunteella ja täysillä;-)

Kesällä taas on punkkeja, käärmeitä, ampiaisia, hot spot, auringonpistoksen vaara jne tms. Koirapoikien elämä on joskus nuorallatanssia terveyden saralla:D

1 kommentti: