keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

Haasteellisia hyppykulmia

Sadun eilinen rata näytti rakennettaessa ’helpolta’, vaikka kyllä katselin epäröiden hypyille lähestyttäviä niukkoja hyppykulmia;)
Lilli oli jälleen leikissä mukana satatuhatta lasissa ja rata alkoi mallikkaasti, kunnes saavuttiin ensimmäiselle niukan kulman hypylle, jossa Lilli ajautui hypyn toiselle puolelle. Sain ’Lillittämällä’ ja piruettien kautta Lilun hypyn oikealle puolelle ja siitä jatkettiin. Putkesta kepeille hienosti ja jatko hypyn kautta toiselle niukan kulman hypylle, jossa jälleen tanssahdeltiin ympyrää hetken, ennen kuin oikea hyppysuunta löytyi. Takaakierto hypyillä ja kolmas tiukan kulman hyppy meni sekin vasta pyörähtelyjen kautta oikealta puolelta. Loppusuoran putki, rengas ja hyppy vauhdilla.

Huoh, että osasikin olla vaikeat hyppykulmat. Otin koiraa haltuun kahdella kädellä, mutta samalla en tehnyt tarpeeksi vekkiä tai antanut Lillille tarpeeksi tilaa hypyn hakemiseen. Eli olin koko ajan väärin sijoittuneena koiraan nähden. Lisäksi kävimme Sadun kanssa katsomassa näkymää kepeiltä eteenpäin ja Satu osoitti sen linjan, jota ohjaajan tulisi kulkea. Ei niin kuin olin tehnyt, eli liian lähellä koiraa ja yrittäen kiilata sitä pieneen hyppykulmaan, vaan ohjaajan tuli edetä suoraan ja käyttää ohjaavaa/vastakkaista kättä koiran ohjaamiseen sekä jättää sille tarpeeksi tilaa, jotta se näkee hakea niukan kulman hypyn.

Tässä tuli hyvin ilmi kokemattoman ohjaajan puutteet radan lukemisen taidossa ja ohjaussuunnitelman tekemisessä. Oli erittäin hyvä ja haastava rata, näennäisestä helppoudesta huolimatta:) Ja kotiläksyn paikka koirakolle on vastakkaisen käden ohjaukset!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti