keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Takaakiertoja ja tyrkkyputkia

Agiliitelimme Lillin kanssa tiistai-iltana jälleen Haukkiksella. Tunnelmaa ja intoa latisti hiljalleen ropiseva sade ja se, että unohdin syödä iltapalaa ennen harkkoihin lähtöä. Olo oli hiukan väsynyt ja voimaton, josta sain syyttää vain itseäni:-//

Satu sekä kaksi paikalle ilmestynyttä koirakkoa, Noora (11 vee!) ja allekirjoittanut kirjaimellisesti raahasimme kokoon radan esteet; hypyt, neljä putkea, aan sekä puomin.

Rata alkoi sarjalla hyppy-hyppytakaakiertona-hyppy-ja jyrkästi aalle, josta edelleen yhden tyrkkyputken ohi vieressä olevaan putkeen jonka aikana ohjaajan ja koiran väliin jäi se tyrkkyputki. Putkelta pitkähkö vienti kepeille, jonka jälkeen hyppytakaakiertona ja siitä puomille ja jälleen hyppytakaakiertona josta kova kiire eteen hypylle ja edelleen toisen tyrkkyputkikaksikon ääreen, jossa koira tuli saada siihen etäämmällä olevaan putkeen.

Confused?! Noh, helpompi olisi varmaan piirtää rata, mutta ehkä kuvauksesta saa mielikuvaa radasta. Yhteensä siis 13 estettä, joista kaksi oli varsinaisten suorien putkien vieressä olevia suoria tyrkkyputkia;-)

Eka kiekalla teimme onnistunutta harkkaa puomille saakka, jonka jälkeen matka tyssäsi väärään ohjausvalintaan eli tein puomin jälkeisen hypyn takaakiertona ohjaten Lilliä vasemmalta ja jatko takaaleikkauksella hypylle josta edelleen piti ehtiä tyrkkyputken ohi putkelle. No enhän minä ehtinyt, josta syystä Satu ehdotti valssia puomin jälkeen, jotta olisi valmiiksi jo putkien puolella ja näin ollen ehtisi koiran mukaan.

Sitten toinen kiekka ja nyt tehtiin virheetön ratasuoritus. Lilli loisti takaakierroissa, pitkä vienti kepeille varmasti ja hiukan himmaten puomin alastulolla ja ehdin valssaamaan ja viemään tyrkkyputken ohi maaliin:) Hurrasin Liluselle spontaanisti: ’hyyyyvä poika’, mutta ei se ollut moksiskaan pojittelusta, vaan nakkipalkka maistui iloiselle shelttimimmille. Pieni kysymysmerkki jäi kuitenkin suoritukseen siten, että en nähnyt aan alastuloa ja Satu sanoi, että Lilu hyppäsi aika korkealta. Radan kohta oli aika kaksipiippuinen, koska ohjaajan täytyi pitää kiirettä, että ehti peittämään tyrkkyputken, mutta samalla jäi Lilu oman onnensa nojaan aan alastulolla ja jäänee ikuiseksi arvoitukseksi hyppäsikö Lilu kontaktin yli??!! ;-)

Koska koirakkoja oli vain kaksi paikalla sain Sadulta vihreää valoa hakea Pantterin autosta radalle. Shelttijannu kävi kuumana kuin höyrypata ja epätyypillisesti varasti kaksi kertaa lähdössä, ennen kuin päästiin radalle:-// Rata osoittautui vuoden tauon jälkeen liian haastavaksi Panulle ja minulle. Takaakierrot sujuivat ok, mutta aalle en osannut ohjata Panua oikein. Putkelta pitkä vienti kepeille ja Panun keppien hakeminen oli kuitenkin loistava. Hyppytakaakierrolla puomille sujuvasti, mutta puomilta eteenpäin takkusi, en tiennyt miten olisin sen ohjannut, koska Lilun ohjaustapa ei tässä toiminut, vaan Pantteri eteni tökkivästi hypylle ja siitä suoraan tyrkkyputkeen. Panulle kuitenkin kehuja, nakkia ja rapsutuksia hurjasta yrityksestä ja kovasta vauhdista sekä hienoista pysähtymisistä kontakteilla;)

Tuskin mitään pysyvää vahinkoa tein Panun ohjaukselle, mutta seuraavan kerran otetaan askel taaksepäin. Suunnittelen huolellisemmin mitä harjoitellaan ja aloitetaan ihan luukutuksesta eteenpäin, putkeen irtoamisilla, välistävedoilla, takaakierroilla, keppien kulmilla sekä kontaktien kertaamisella jne perusjutuilla:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti