lauantai 12. kesäkuuta 2010

Hiekkapilvien Raahen ryhmis

Tuuli tuiversi voimakkaasti ja lennätteli hiekkapilviä jokaiseen koloon ja rakoon Raahen näyttelyssä lauantaina Hammastinvaaran raviradalla. Säästyimme sateelta, mutta saimme hurjia hiekkakuuroja:-/

Saavuimme aamusella Meijun kanssa hyvissä ajoin näyttelypaikalle, joten meille jäi hyvin aikaa leiriytyä mieleiseen paikkaan. Aloitin heti miten Pessin näyttelytuunauksen ja manasin sitä, kuinka sininen on ihan uikkareissaan ja viimeisetkin housukarvat irtosivat edellisen illan viimeistelypesussa. Tuivertava ja puuskittainen tuuli tekivät kaikki turkin pöyhimiset ja asettelut turhaksi ja shelttien korvat ja karvat sojottivat sinne tänne tuulen suunnan mukaan.

Hollantilaisen tuomarisedän työsarka oli erittäin runsaslukuinen tällä kertaa ja Pessin luokassakin oli avo –uroksia muistaakseni reilu kymmenen koiraa?!

Luokan yhteisesittelyssä tuomari kävi kysymässä jokaisen koiran iän ja pöydällä hän lähestyi ja käsitteli koiria erittäin hyvin ja ammattitaitoisesti. Hampaat katsottiin tarkkaan ja liikkeet tehtiin kehän ympäri ja edestakaisin. Ansaitsimme tänään Pessin kanssa punaisen nauhan ja erittäin hyvän arvostelun:

’4,5 half years old blue merle male with a beautiful clear blue colour. Head lacks stop. Well set on ears. Dark eyes. Muzzle should be a little longer. Good teeth. Well angulated in rear, little less in front. Good body and bone. Good coat texture. Nice tail. Moves wide in front.’

Pessi esiintyi jälleen evvk –moodilla, ei kuitenkaan niin täydellisessä off –tilassa, kuin Iin mätsärissä. Liike kulki tyydyttävästi, seisominen oli epävakaata ja pöydällä väistettiin tuomaria, pungerrettiin ja ängettiin istumaan:/ Kehäkäyttäytymiseen nähden olen arvosteluun erittäin tyytyväinen.

Kimppakyytiläisemme Meiju ja Ronja esiintyivät narttujen nuorten kehässä ja pokkasivat luokkansa neljännen sijan niin ikään erittäin hyvällä arvostelulla.

Seuraavan kerran Sinisen kanssa shelttien kauneuskisoissa Rovaniemellä parin viikon kuluttua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti