tiistai 22. kesäkuuta 2010

Punainen muovinauhanpätkä napapiiriltä

Pessin kanssa jälleen näyttelykehässä, tällä kertaa ajelimme Sinisen kanssa Rovaniemen kv:hen lauantaina;-) Näyttelyn puitteet bajamajoineen olivat alkeelliset, mutta ihmiset olivat hyväntuulisia ja sääkin suosi pilvipoutaisena, aamupäivän sateen ropinan laannuttua. Suurena miinuksena mainittakoon kivisorainen alusta, jossa oli pienempiä ja suurempia kiviä ja joka aiheutti useammalla sheltillä varovaista sipsuttelua kehässä. Liikkeet eivät siis päässeet oikeuksiinsa tassuille epämiellyttävällä alustalla.

Pessin kasvattaja Lukkarin Miina antoi meidän ystävällisesti leiriytyä Minitiimin telttaan. Pessi-poikaa kehään tuunaillessani seurasin sivusilmällä kiinnostuneena Miinan trimmausurakkaa: Nunon jälkeläisistä kävi kolme-neljä shelttiä Miinan telttasalongissa kaunistumassa. Ja hienoja shelttineitejä niistä sulkeutuikin, sillä menestystä tuli juniorinarttujen kehässä kiitettävästi. Kuvia näyttelystä ja Nunon naperoista (Fi Ch W-08 Minitiimin One Man Show x Bosom Buddy's Lady In Black ) voi käydä katsomassa täällä.

Minitiimin Nuno, Daddy Cool itse vei koko näyttelyn nimiinsä ollen ROP ja vielä ryhmäkehässä RYP3. Minitiimin menestystä täydensivät iki-ihana, Panun mamma, Nirppu (Helskon Olga), Nadia (Minitiimin Updated Quizz) sekä Ninja (Minitiimin Who's Got the Bling)... Siis huippupäivä Minitiimin huippushelteille<3

Jännitin kehään menoa ja varsinkin Pessin pöytää. Kävin harjoituksen vuoksi ravaamassa muutaman kerran ympäri kehän, jolloin Miina neuvoi kävelemään reippaasti ja hyvällä ryhdillä juoksemisen sijaan. Joka tapauksessa ennakko-odotukset olivat realistisen pessimistiset ja Raahen ankeat kokemukset kummittelivat vielä takaraivossa varsinkin pöydän osalta. Ja mikäs sen pöydän olisi tehnyt Pessille mukavammaksi yhden viikon aikana?! –Ei mikään!

Tuomari lähestyi ja käsitteli koiria kauniisti ja ystävällisesti, mutta sekään ei pelastanut meitä. Pessi meinasi pudota pöydältä, niin kovasti se kampesi itseään minua vasten. Eikä se suostunut seisomaan pöydällä lainkaan tuomarin tutkittavana. Kun tuomari käänsi selkänsä sanellaakseen arvostelua, otin hädissäni Pessin liian aikaisin pöydältä alas, vaikka tuomari olisi vielä jatkanut arvostelua pöydällä. Huomasin heti virheeni, mutta kun tuomari kommentoi ’ok’, arvostelua jatkettiin Pessin seisoessa maassa.

Hulppeena viirinä hulmunnut häntä, tuomarin kova aristelu pöydällä ja ’tyttömäinen’ olemus antoivat Pessille jälleen EH:n näyttelystä. Tuomarin arvio Pessistä: ’4,5 years merle. Good head plains, ear placement and size is good. Stands well in front. Could be more of him for male. Little reserved in temperament. Flags his tail on a move. Otherwise moving freely.’

Loppukaneettina todettakoon, että tässä taisi olla Pessin ja allekirjoittaneen näyttelyt tällä erää. Ellei sitten jotain kummallista tapahdu siten, että pääsisimme joskus harjoittelemaan tosissaan ja kunnolla kehäesiintymistä ja pöydällä seisomista;-) Vaikka naksuttimen kanssa, kuten Miina ehdotti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti