lauantai 9. toukokuuta 2009

Agihylly ja h-y-p-p-y-t-u-l-o-s!

Oulun KASsin viikonloppukisat Pateniemen Honkapirtin hiekkapohjaisella kentällä pidettiin tänään sadetta ennakoivassa ilmanalassa, mutta onnekkaasti saatiin vain pientä ripettä eikä saavista kaataen! -Toivon mukaan tämän iltapäivän kisaajat säästyvät myös vedenpaisumukselta-)

Jari Tienhaaran tuomaroima agilityrata oli ihan mahdollinen ja hyvä rata siinä mielessä, että se ei ollut liian vaikea, liian kikkaileva vaan mielestäni todella asiallinen ja täsmäävä ensimmäisen luokan radaksi. Mukana oli hyvä valikoima esteitä mm rengas, pituus, aa, puomi jne, jotta ekaluokkalaiset saivat mitata esteiden osaamistaan.

Panu yritti kentän ulkopuolella ottaa kierroksia, mutta komensin sitä tiukasti, enkä antanut shelttipantterin lämpomittarin kuumua hellelukemiin;-) Silti tunsin, kuinka sen shelttiolemus uhkui pidäteltyä kiihkoa ja intoa radalle! Agilityrata meni kartturin hallinnassa kepeille saakka, jossa Panu päätti ruveta komentamaan mammaa oikein urakalla ja tästä tuloksena kielto. Kun se pääsi kepit alkuun, ne menivät oikein lennokkaasti. Seuraava komennuksen paikka tuli putkeen irrottaessa, jossa Panu jälleen pyöri, vaappui ja kieppui putken suulla, eikä meinannut millään irrota tunneliin:-////

Tulostiliöinnissä lukee lisäksi kaksi muutakin kieltoa, mutta valitettavasti mieleeni ei palaudu yksityiskohtia noista: joka tapauksessa laittaisin kiellot pienen harjoittelutauon piikkiin, ohjaajan turhaan punkemiseen kepeillä ja putkeen irtoamisharkan vähyyteen!! Muutoin, Panun osalta pidätettyjen intohimojen ja kiihkoilun merkeissä juostu agilityrata oli aika ok;) Täytyy myös todeta, että vanhan jalat olivat aika kohmeessa ja kankeat. Olin kyllä pukeutunut lämpimästi, mutta tässä iässä sitä kai vertyy hitaammin, perusteellisesta lämmittelystä huolimatta…!

Hyppyrata oli mielestäni profiililtaan jälleen oikein kiva, mukava ja tasapainoinen. Tasapainoisella tässä tarkoitan osaavimmalle ohjaajille, ja miksei aloittelijallekin, mahdollisuutta jakaa ja kontrolloida vauhtia! Toisaalta rata oli kyllä mahdottoman nopea ja useampi ohjaaja haukkoi happea radan päätteeksi;) Juoksin itsekin kirjaimellisesti hampaat irvessä ja lippis kireällä:D

Panu seurasi nyt paremmin ohjausta, kun kiivain kiihko oli karistettu aikaisemmalle agilityradalle. Rata eteni reuhakkaasti putkelle: jossa, huoh ja voih, P. Pantteri päätti jälleen kupekxia putken suulla??!! Mun täytynee ottaa pieni tehokuuri putkeen irtoamisissa, höystettynä maan mahtavimmilla herkuilla…:D Mikähän siinä on, että Panu ei irtoa putkeen???!!! Voi kun se osaisi minulle sen kertoa. Tai voi, kun olisin niin fiksu koiraihminen, että Pa:n putkiongelman ymmärtäisin:-//// Joka tapauksessa tuloksena hyppyradalta tulostiliöinnissä 10, kielto ja yhdestä riman pudotuksesta 5.

Ihanaa Panu, ihanaa! Tulos ei ole maailman paras, mutta se on meille the ensimmäinen t-u-l-o-s ja psyykkinen päänavaus:-D

Mettovaaran Vuokko, -kiitos Vuokko, oli jälleen kuvaustoimissa ja tuloksekkaan B-radan voi käydä katsomassa täältä: KAS hyppyrata 9.5.

6 kommenttia:

  1. Onnittelut ekasta tuloksesta virallisista kisoista, siitä se lähtee :) Pitää vaan uskoa itseensä ja koiraan, niin tuloksia rupeaa tulemaan, myöskin niitä 0-tuloksia! Ja ennenkaikkea pitää muistaa pitää siellä ratalla hauskaa koiran kanssa, sitähän agility oikeesti on :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Kirsi! Täytyy myöntää, että oli helpotus saada tulos. Ja sitten kun joskus saadaan se eka nolla, niin siitä se hauskanpito vasta alkaa:D Eli pientä puristusta on ollut ilmassa://

    VastaaPoista
  3. Onnea ekasta tuloksesta virallisissa! Siitähän se lähtee niitä nollia kertymään lisää. Onneksi ehditte kisata ennen kaatosadetta. Ainakin täällä Haukiputaalla on nyt kauhea kaatosade :) Tsemppiä reeneihin!

    VastaaPoista
  4. Kiitos Iina! Niin, onneksi ehdimme kisata aamupäivän aikana, sillä iltapäivällä vettä tuli kuin saavista kaataen:(

    VastaaPoista
  5. Hienonnäköistä menoa! Tsemppiä jatkoon!

    VastaaPoista
  6. Kiitos Miina! Olen itse tyytyväinen alkuosaan, mutta putkesta eteenpäin keskiosa tökki ja valssikin olisi ollut paikallaan tuossa kohtaa, missä vauhti pysähtyi ennen hyppyä. -Mutta, jälkiviisaus on parasta viisautta ja täytyy ottaa opiksi näitä filkkoja katsellessa;-)

    VastaaPoista