lauantai 23. toukokuuta 2009

Lauantain hyllyelementit

Arvaa harmittaako, kun ei vieläkään pääse hehkuttamaan ensimmäistä nollarataa…!

Toisaalta tämän päivän OKKn agilityradoissa oli niin paljon hyvää, parempaa ja jopa edistystä, että en nyt jaksa hirveästi harmitella näitä hyllyjä. Rahanmeno kisamaksuihin kyllä hirvittää, kun ne periaatteessa menevät kankkulan kaivoon ilman sen kummempaa tulemaa://

Molemmat agilityradat olivat näpeissäni siten, että mikään osio ei ollut liian vaikea tai mahdotonta läpiviedä. Ensimmäinen rata meni hyllyksi ohjaajan velttouden, saamattomuuden ja lievän hätiköimisen takia. Kuuma auringonpaiste ei ole ominta keliäni, ja aamullinen kuumuus saikin oloni voimattomaksi ja lievästi huonovointiseksikin. A-radan hylly meneekin totaalisesti ohjaajan piikkiin. Panu meni, kuunteli ja tassu lensi sinne minne ohjaus näytti. Hylly tuli vartalon väärästä suunnasta ja käden vetämisestä liian nopeasti pois ohjauksesta.

B-rata alkoi katastrofaalisella pyllistelyllä toisella esteellä, jossa koira piti saada hyppy kiertämällä saada takaisinpäin muurille. Pyllistely aiheutti sen, että Panu hyppäsi hypyn takaisinpäin eikä kiertänyt sitä. Hohhoijakkaa, että sitä viitsiikin pyllistellä siellä missä ei pitäisi;) Radan toinen ohjausmissi tuli putkelta aa:lle tultaessa, jossa tarpeettomasti yritin vaihtaa puolta muistaakseni valssaamalla ja enhän minä ehtinyt mihkään, kun Pantteri liisi jo ohitseni. Tässäkin olisin voinut olla realistisempi ja jättää puolen vaihdon aa:n juurelle, missä Pa pysähtyy kontaktille:/

Loppuosa B-radasta meni Panun kanssa mukavasti yhdessä tuumin ja laitoin Hovikuvaajamme Mettovaaran Vuokon (kiitos taas Vuokko!) kuvaaman radan näytille kuvakansioon: tänne! Kehtaan ko. hyllyfilkan näyttää, koska rata ei ole mielestäni ihan toivotonta soheltamista.

Pähkinänkuoressa päivän miinukset: huono ohjaussuunnittelu, kumartelu radalla (=tästä pitäisi päästä ehdottomasti irti) sekä A-kisan aikainen huonovointisuus (=minkäs teet). Päivän plussapisteet ja papukaijamerkki: Panu, rauhallisempi ohjausote ja maltti kontakteilla.

En soveltanut Leen uusia oppeja vielä tänään, yritin kyllä kepeille mentäessä, mutta B-kisan filkalta näkyy aika onneton yritys, mutta siis mielessä pyörivät kuitenkin uusi ohjaustapa, jossa varsinkaan, todellakaan ei pyllistellä!!!! Päivä se on huomennakin ja kisat jatkuu aamulla hyppyradalla ja sen jälkeen vielä agilityradalla: pysykää kanavalla!

1 kommentti:

  1. Hyvän näköistä menoa teillä oli tänään Panun kanssa. Tsemppiä vielä huomisiinkin kisoihin! :)

    VastaaPoista