perjantai 29. toukokuuta 2009

Torstaitokot

Pyry aloitteli luoksepäästävyydellä eilisellä tokotunnilla: -jälleen oli havaittavissa lievää epävarmuutta sekä vetäytymistä, kun toko-ope lähenteli Pikkujättiä. Otettiin uudelleen ja tällä kertaa Pyry oli käskyn alla ’paikka’ ja nyt päästävyys sujui paremmin. Ei silleen rauhallisen itsevarmasti, mutta pysyi paikoillaan kumminkin:/ Mistä lie luokse päästävyyden epävarmuus juontaa? Otan Pyryn epävarmuuden henkilökohtaisena epäluottamuslauseena ja paikallaan on sellainen kaikenkattava luottamuksen palauttaminen Pikkujätin kanssa! Mitään selkkauksia kenenkään ja minkään asian kanssa ei kuitenkaan ole sattunut, joten tämä on taas niitä elämän pieniä mysteerejä??!!

Paikallaolo otettiin varman päälle ja siirryin Pyrystä vain kolmen metrin päähän liikkeen ajaksi. Siitä huolimatta se oli levoton ja kuunteli sekä otti häiriötä agilitykentän menosta ja kaikesta mahdollisesta ympärillään. Liikkeen aikana yksi koirakko saapui myöhässä kentälle ja Pyry sai tästä kimmokkeen nousta istumaan. Palasin sen luo palauttamaan maata ja jäin sitten vielä lähemmäs liikkeen ajaksi. Loppuosan paikalla makuusta Pyry rauhoittui ja saimme liikkeen mainiosti finaaliin perusasentoa myöten. Jospa se tästä!

Tunnin teemana oli seuraaminen ja aloitin Pyryn seuraamisen lämmittelyn ja kontaktin muistuttelun naksun kanssa. Eli ihan muutama askel ja kun kontakti oli kohdallaan siitä naksu ja palkka. Hienosti alkoi. Siirryttiin sitten pidempään seuraamiskaavioon kääntymisineen sekä vasemmalle että oikealle. Pyryllä on yleensä tapana edistää seuraamisessa, joten loppuasennon kanssa täytyy olla tarkka, että se asettuu oikeaan paikkaan. Ennakoin tänään pysähdystä hiukan, jotta Pyry sai loppuasennon kohdalleen. Silti sitä täytyi kuiteski korjata muutamaan kertaan:/ Täyskäännöksissä imutin Pyryä nakkipalalla, koska sillä on taipumusta tehdä tarpeettoman laaja kaari, sekä hurjasti edistää käännöksessä. Seuraamisen kontakti pysyi pienellä muistuttelulla kohtuullisesti ja ilman hihnaa seuraaminen sujui paremmin kuin hihnan kanssa.

Pyry teki myös hyppyä ja tästä ei mitään huomauttamista. Pieni steppausta kuitenkin seisonnassa, koska kiirehdin hiukan liikaa siirtymisessä sen viereen. Tein sitten niin, että hypyn jälkeen annoin ’seiso’ käskyn ja sitten viive siten, että Pyry sai aikaa seisomiseen eikä turha kiire aiheuttanut levotonta tassuttelua. Mamman mielestä hypystä ten points to Pikkujätti:D

Pyryllä oli myös pieni pallonsa mukana tokotunnilla ja se ei ehkä ollut mikään kuningasajatus, sillä herkkähaukkuinen Pyry sai vain vettä myllyynsä, kun palkkapallo lensi ilmaan:// Jätetäänkin pallo vast edes suosiolla arjen leikkeihin, eikä oteta sitä enää mukaan kiihdyttimeksi tokotunnille;)

Panu pääsi tokokehään ja se oli epämukavasti kierroksilla agikentän vieressä vartoomisen jälkeen. Lisäksi ruohokentällä oli tooosi kiinnostavia hajuja, varmaan ruokasellaisia, että sain tehdä temppuni, että Pa kiinnostuisi seuraamisesta. Sivulle se malttoi tulla ja kontaktin ottaa, mutta seuraamisesta ei puhettakaan. Tein sitten niin, että otin muutamia sivulletuloja naksulla ja seuraamista vain muutaman askeleen, jotta shelttipantterin pää saisi kiinni ajatuksesta.

Siirryttiin toiseen paikkaan kentällä pakoon herkkuhajuja ja jo rupesi Pa pelittämään. Jotta asia pysyisi kiinnostavana, tein reipasta kävelyseuraamista ja temmon vaihtelua kävelystä juoksuun,. Panun seuraaminen ja kontakti oli kiitettävää, kuten aina, mutta loppuasento jäi välillä väljäksi.
Olen agilityn starteissa käyttänyt ’sivu’ –komentoa ja liike on kärsinyt inflaation ja osittain tärvääntynyt. Siirryin jo eilen agireeneissä startissa ’istu’ –komentoon, jotta ’sivu’ –käsky säästyisi tokopuolelle.

Tokotunnin loppuminuutit kopittelimme Panun tennispallolla, jotta saisimme vertyneet tassut agitunnille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti